Știri, Muntenia-Sud, România|marți, mai 18, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » FOTO: Primăria Titu a construit o grădiniţă cu program prelungit ca-n ţările vest europene!

FOTO: Primăria Titu a construit o grădiniţă cu program prelungit ca-n ţările vest europene! 

gradinita program prelungit 6

În oraşul Titu, din judeţul Dâmboviţa, şi-a deschis porţile, în prima zi a noului an şcolar, Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 2, instituţie de învăţământ construită după modelul celor din ţările vest europene, după cum a punctat Victoria Tomescu – inspector şcolar. Este, practic, cea mai frumoasă din judeţ şi cel mai bine dotată!

Copiii au la dispoziţie patru săli de clasă, fiecare cu grup sanitar şi cameră de depozitare pentru materialele didactice. Există cabinet medical şi izolator, bucătărie, zonă de primire alimente, oficiu, spălător pentru veselă, frigorifer, depozit de alimente, vestiare separate pentru copii, cadre didactice şi personal auxiliar, o sală multifuncţională, o zonă de primire şi grupuri sanitare. Totodată, afară, au fost amenajate spaţii verzi, loc de joacă, alei pietonale şi carosabile, o platformă şi trei locuri de parcare.

gradinita program prelungit titu 5Investiţia a demarat în anul 2012, odată cu depunerea documentaţiei la Ministerul Educaţiei, chiar dacă administraţia locală a oraşului Titu a reuşit să obţină finanţare pentru acest proiect abia în 2015, prin Ministerul Dezvoltării. Din păcate, a explicat primarul Traian Niculae în discursul său, este singurul care s-a materializat, din cele 17 duse la Ministerul Educaţiei în acelaşi timp!

Edilul le-a mulţumit public tuturor celor care au muncit zi şi noapte în ultima perioadă, astfel încât grădiniţa să fie gata în timp util şi le-a urat succes copiilor şi cadrelor didactice.

„Învăţământul rămâne o prioritate pentru administraţia pe care o conduc, iar finanţarea investiţiilor în educaţie nu se va opri aici. Şcolile, grădiniţele şi liceele din oraşul Titu vor primi mereu banii de care au nevoie pentru o bună funcţionare şi pentru dezvoltarea procesului instructiv-educativ”, a spus primarul Traian Niculae.

gradinita program prelungit titu 3Pentru realizarea Grădiniţei cu Program Prelungit Nr. 2 Titu, s-au alocat 2.101.904 lei, 1.597.610 lei – de la Ministerul Dezvoltării şi 504.294 lei – din bugetul oraşului. De asemenea, Consiliul Local Titu a asigurat, luna trecută, şi 200.000 de lei pentru dotări.

„Invăţământul românesc are nevoie de noi toți, profesori, părinţi, administrație locală. Toți trebuie să punem umărul și sufletul pentru ca instituţiile de învăţământ să fie așa cum ni le dorim. Mulţumesc Primăriei şi Consiliului Local Titu, fără de care şcoala şi grădiniţa nu ar fi arătat astfel. Reuşita reformei în educație, de care se vorbește de atâta vreme, presupune implicarea reală a comunităţii locale. Copiii pe care-i educăm sunt o investiție făcută pentru viitor. Roadele strădaniilor noastre vor fi, sper, adevărata bucurie. Avem, de astăzi, o grădiniță minunată, modernă, primitoare și strălucitoare, care poate oricând să concureze, ca și dotare și amenajare, cu orice altă grădiniță din județ și din ţară. Toate acestea se datorează, în primul rând, domnului primar Traian Niculae, un suflet mare cât să cuprindă toți copiii, fără deosebire.

loc joaca gradinita titu

Spaţii vesele, luminoase, despărţite de treceri largi către locul de joacă generos, unesc zona activităţilor educative cu cea destinată pauzelor. Locul excelează prin aerul de bun gust și simplitate, completat perfect de funcționalitatea studiată a fiecărui element. Sunt 4 săli de grupă, pentru câte 20 de copii, fiecare sală având baia sa proprie, cu obiecte sanitare adaptate celor mici, o sală multifuncțională cu rol și de sală de mese, vestiare, cabinet medical, bucătărie, spălătorie, călcătorie și, atracția grădinitei cred, o terasă pe care cei mici o vor folosi ca zonă recreaţională. Imobilul este conceput conform tendințelor moderne în construcția de spații educaționale și ar putea rivaliza cu orice grădiniţă de top din ţările dezvoltate ale Europei”, a spus prof. Ioana Iuliana Voicu – director Şcoala Gimnazială „Pictor Nicolae Grigorescu” Titu.

gradinita program prelungit titu 4 gradinita program prelungit titu 2

Adaugă un Comentariu

*