Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 17, 2019
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » FOTO: Prinţul Charles al Marii Britanii, vizită în comunitatea romilor din Vizureşti

FOTO: Prinţul Charles al Marii Britanii, vizită în comunitatea romilor din Vizureşti 

vizita printul charles 5

Prinţul Charles, moştenitorul Casei Regale Britanice, a efectuat astăzi o vizită privată în satul Vizureşti, din judeţul Dâmboviţa. Alteţa Sa a ajuns în curtea Şcolii „Smaranda şi Dumitru Roman” în jurul orei 14:30, fiind întâmpinat de primarul Marin Păun şi de reprezentanţii instituţiei de învăţământ. Prinţul Charles a gustat tradiţionala pâine şi sare, simbolul ospitalităţii româneşti.

vizita printul charles 1

Prinţul Charles a sosit la Vizureşti la invitaţia asociaţiilor umanitare Pact şi Habitat, două organisme care au sprijinit de-a lungul timpului comunitatea locală. Din delegaţie a făcut parte şi Paul Brummel – ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti.

vizita printul charles 3Au fost prezenţi la eveniment: Rovana Plumb – ministru al Fondurilor Europene, senatorul Titus Corlăţean şi Claudia Gilia – vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa. De asemenea, nu a lipsit de la aceste momente unice pentru o comunitate, Ion Nilă – directorul Liceului Tehnologic din Tărtăşeşti, cel care, ani buni, a fost sufletul acţiunior şi colaborărilor internaţionale având ca principal scop binele tinerei generaţii din Vizureşti.

vizita printul charles 2

Prinţul de Wells s-a întreţinut câteva minute şi cu membrii grupului de iniţiativă al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Ciocăneşti. A fost impresionat de obiectele create de copiii din Vizureşti expuse în „Căsuţa Culturală”. Din partea edilului de la Ciocăneşti, reprezentantul Casei Regalei Britanice a primit în dar un set de măturici, ştiindu-se că principalul meşteşug al locurilor este tocmai confecţionatul măturilor. Înaltul oaspete a vizitat apoi şcoala gimnazială, grădiniţa şi dispensarul sătesc, instituţii finanţate de cele două asociaţii umanitare.

vizita printul charles 6Înainte de a pleca spre Bucureşti, prinţul a conversat, pe uliţă, cu mai mulţi locuitori ai Vizureştiului, bătrâni, tineri şi copii. Alteţa Sa, deschis, luminos, i-a întrebat pe micuţi, evident în engleză, dacă merg la şcoală şi dacă învaţă bine. După traducerea întrebării, răspunsul a venit la unison: Daaa!

„Muream maică şi nu credeam că am să-l văd, aşa pe viu, pe prinţul ăsta”, ne-a spus, cu emoţie, o bătrână. Oamenii erau mândri că în satul lor, cam neştiut de lume, a descins o asemenea personalitate mondială. „Înseamnă că e de bine. Poate ne mai ajută şi pe noi, pe copiii noştri, să aibă unde munci, să nu mai moară de foame”.

vizita printul charles 4

Răspuns la FOTO: Prinţul Charles al Marii Britanii, vizită în comunitatea romilor din Vizureşti

  1. Basturescu Gina

    Sunteti total dezinformati si neprofesionisti. Vizuresti nu este comunitatea romilor, ci si a romanilor. Romii sunt doar 40%. Asociatia nu se numeste ,,Intercomunitara” ci Asociatia pentru Dezvoltare Comunitara Ciocanesti Dambovita.
    Incercati sa va informati cand dati o stire! Actualizati-va baza de date si informati-va, totusi!

     

Adaugă un Comentariu

*