Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, decembrie 15, 2019
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » FOTO: Profesorii de la Şcoala 4 Moreni promovează învăţarea prin intermediul artei

FOTO: Profesorii de la Şcoala 4 Moreni promovează învăţarea prin intermediul artei 

proiect scoala 4 moreni 2

Profesori din cinci țări – Turcia, Austria, Bulgaria, Italia și Macedonia – au participat, la Şcoala Gimnazială Nr. 4 Moreni, judeţul Dâmboviţa, la manifestări educative care au rolul de a le dezvolta copiilor simțul estetic și dragostea pentru frumos, în cadrul proiectului „Let’s ART the Future!”. Școala coordonatoare este ODTÜ GELIȘTIRME VAKFI OKULLARI din Ankara, Turcia.

„Activitatea se realizează în cadrul unui Program Erasmus și are ca obiective dezvoltarea simțului estetic, formarea unor abilități artistice la copiii de vârstă școlară mică, predarea și învățarea prin intermediul artelor vizuale. Totodată, se au în vedere: îmbogățirea metodelor și strategiilor de predare – învățare prin utilizarea artelor; promovarea învățării interculturale; îmbunătățirea competențelor sociale și interculturale ale elevilor; motivarea elevilor în învățarea unei limbi străine; îmbunătățirea competențelor IT; crearea unei baze virtuale de colaborare între copii, profesori și diferite instituții educaționale; creșterea interesului elevilor de a studia cultura altor țări”, ne-a declarat profesor învățământ primar Mihaela Dogărel – coordonatorul proiectului implementat la Școala Gimnazială Nr. 4 din Moreni.

proiect scoala 4 moreni 3Oaspeţii au fost invitați și la Primăria Moreni. Edilul Constantin Dinu le-a vorbit despre istoria municipiului, despre proiectele de dezvoltare şi, evident, despre acţiunile de sprijinire şi îmbunătăţire a sistemului educaţional de la nivel local. La finalul întâlnirii, le-a oferit doamnelor şi domnişoarelor din delegaţia transnațională mărțișoare, specificând particularitatea acestei tradiții la români.

La Şcoala nr. 4 Moreni, profesorii de peste hotare au fost primiți cu pâine și sare, dar mai ales cu multă căldură sufletească. Pentru a le oferi oaspeților o imagine autentică a portului nostru tradiţional, toate cadrele didactice din cadrul instituţiei de învăţământ au îmbrăcat cu bucurie ia românească. Totodată, în Şcoala nr. 4 Moreni a răsunat muzica populară, elevii interpretând și dansuri tradiționale românești. Tradiția Mărțișorului a fost, de asemenea, „predată” vizitatorilor, prin organizarea unor ateliere de lucru. Împreună, elevi, dascăli ai Școlii Gimnaziale Nr. 4 Moreni și profesori de la școlile partenere au confecționat și pictat mărțișoare, linguri de lemn sau mici obiecte de artizanat.

proiect scoala 4 moreni 4Produsele proiectului sunt „Trenul păcii”, CD și carte cu cântece pentru copii, DVD cu jocuri tradiționale pentru copii, Galerie de artă (copiii studiază pictori renumiți în tările participante, apoi realizează lucrări inspirate din operele acestora), Carte de povești pentru copii, Benzi desenate inspirate din poveștile selectate, Muzeul de jucării, Dicționarul multilingvistic, Carte de bucate, Ghidul de bune practici.

Un tren al păcii a fost realizat și la Școala Gimnazială Nr. 4 Moreni, fiind așezat la intrare, în holul de la parterul instituției de învățământ. În plus, manifestarea are și o mascotă care a poposit zilele acestea la elevii Școlii Gimnaziale Nr. 4 Moreni pentru ca aceștia să fie mai aproape de artă, devenind, la rândul lor, mici artiști. De altfel, întreaga Școală Gimnazială Nr. 4 Moreni s-a transformat într-o expoziție de pictură și desene realizate de elevii instituției de învățământ.

proiect scoala 4 moreni 1

În cadrul Programului Erasmus, profesorii de peste hotare au fost invitați să cunoască câteva din frumusețile țării noastre prin intermediul unor vizite la principale obiective turistice din Târgoviște, Sinaia și Bran.

A consemnat,
Mădălina Zamfir

Răspuns la FOTO: Profesorii de la Şcoala 4 Moreni promovează învăţarea prin intermediul artei

  1. chingi

    Un lucru frumos, felicitari acestor profesori care incearca sa revolutioneze un sistem care e de mult invechit ..

     

Adaugă un Comentariu

*