Știri, Muntenia-Sud, România|marți, ianuarie 18, 2022
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » FOTO: Proiecte pentru o viaţă mai bună în comuna Gura Ocniţei

FOTO: Proiecte pentru o viaţă mai bună în comuna Gura Ocniţei 

gura ocnitei 11

Primăria comunei Gura Ocniţei, judeţul Dâmboviţa, a reuşit printr-o sponsorizare de la Petrom, la care a adăugat şi fonduri din bugetul local, să instaleze în toate satele module de petrecere a timpului liber pentru copii: tobogane, leagăne, băncuţe, ba chiar şi mese de şah. Edilul Sorin Ioniţă şi-a propus, la venirea în fruntea administraţiei publice, în anul 2012, să schimbe imaginea localităţii. Din câte se poate vedea la faţa locului, acest deziderat este pe cale de a se îndeplini.

În afară de locurile de joacă, spaţiile de recreere şi baza sportivă, s-a lucrat la reabilitarea şi modernizarea căminelor culturale, şcolilor şi grădiniţelor. De asemenea, drumurile comunale şi cele judeţene care străbat localitatea au fost reparate.

Satul de centru dispune de reţea de canalizare şi staţie de epurare. În această perioadă, Compania de Apă lucrează la cel de-al doilea tronson al canalizării care va deservi alte câteva sute de gospodării din Gura Ocniţei. În următorii ani, se vor construi reţele de canalizare şi în Adânca şi Săcuieni.

gura ocnitei 3

Organizaţia Rumanien Sunshine din Germania susţine comuna Gura Ocniţei

Comuna Gura Ocniţei dispune de un serviciu de voluntariat pentru Intervenţii în Situaţii de Urgenţă cum puţine sunt în judeţ. Unitatea este deservită de 20 de oameni, care colaborează, în ultimul timp, cu o structură de pompieri voluntari din Germania. Salvatorii de la Gura Ocniţei au efectuat un stagiu de pregătire în Germania, fiind instruiţi să utilizeze echipamente de descarcerare.

De altfel, pompierii voluntari din Gura Ocniţei, prin bunăvoinţa colegilor nemţi (Organizaţia Rumanien Sunshine – preşedinte Winfried Dederichs), dispun acum de un echipament de descarcerare pe care au învăţat să-l folosească. Ba mai mult, administraţia locală a achiziţionat din Germania o maşină de intervenţie tip camion, absolut utilă în situaţiile de criză şi pentru alte nevoi ale comunităţii. Pompierii nemţi nu au lăsat maşina să vină goală! Au încărcat autocamionul cu diferite bunuri, aparatură şi echipamente medicale care vor ajunge în spitalele de pe teritoriul comunei şi la nevoiaşii din localitate.

Trebuie menţionat că nu este prima dată când partenerii germani vin cu ajutoare în Gura Ocniţei, în special tehnică medicală, echipamente pentru persoanele cu dizabilităţi, paturi de spital etc. Primarul Sorin Ioniţă este ferm hotărât să extindă colaborarea pe mai multe planuri, să contribuie astfel la o bună dezvoltare a localităţii şi la asimilarea de cunoştinţe, a unor modele de lucru din vest.

gura ocnitei 6 gura ocnitei 2 gura ocnitei 1 gura ocnitei 9 gura ocnitei 8 gura ocnitei 7 gura ocnitei 5 gura ocnitei 4 gura ocnitei 10, dâ

Răspuns la FOTO: Proiecte pentru o viaţă mai bună în comuna Gura Ocniţei

  1. istrate viorel

    Primarul nu a facut nimic pentru cetateni , decit pentru cei pe care ii cunoaste si protejeaza.Drumurile sunt vai de ele,pompierii nu sunt voluntari , ci platiti, sponsorizarea de la petrom are legatura cu terenurile neretrocedate proprietarilor, iar lucrarile de canalizare facute fara respectarea normelor si a proiectelor , mizeria din comuna nu o vede nimeni din primarie , caci toti stau la un loc caldut , nimeni nu se misca sa vada ce e in neregula. Stirile astea sunt date pentru cei ce nu stiu situatia si domnul primar nu ne mai poate pacali sa il alegem , caci nu a facut nimic din ce a promis.Regret ca nu pot aparea intr-un ziar national sau pe pst pentru a sustine cele scrise aici.

     

Adaugă un Comentariu

*