Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iunie 2, 2023
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » FOTO: Seară cu ploaie şi spectacole de excepţie la Târgovişte!

FOTO: Seară cu ploaie şi spectacole de excepţie la Târgovişte! 

concert florin georgescu

Vremea a fost neprielnică pentru spectacolele puse în scenă în această seară la Târgovişte, cu ocazia „Zilelor Cetăţii”. În Piaţa Tricolorului s-a derulat, în prezenţa a câteva mii de târgovişteni, concertul dedicat celor 40 de ani de activitate artistică a maestrului Florin Georgescu.

Chiar dacă a început cu o întârziere de 45 de minute şi cu destule sincope regizorale, spectacolul de muzică clasică a fost mai câştigat decât scenariul istoric „Mihai Viteazul”, programat la umbra Turnului Chindiei. Actorii au fost păsuiţi de natură doar câteva minute. Apoi, a început ploaia! O adevărată problemă pentru producţiile montate în aer liber. Rând pe rând, spectatorii au plecat acasă, speriaţi de tunetele şi fulgerele reale, însă au fost destui care au şi rămas… Şi-au deschis umbrelele şi au urmărit mega producţia care l-a avut ca interpret principal pe târgovişteanul Vlad Miriţă.

spectacol mihai viteazul 1

A fost frumos. Actori buni, decoruri interesante, în ton cu epoca vizată de scenariu, efecte de lumini, ilustraţie muzicală pe măsură, cai, joc actoricesc, cascade… Şi ploaia, care a făcut să pară totul şi mai real! Păct, însă, că a alungat cea mai mare parte dintre spectatori…

spectacol mihai viteazul 2În schimb, pe Platoul Prefecturii, prinşi în cavalcada unor interpretări de zile mari, melomanii au rămas aproape toţi să urmărească până la capăt evoluţia artiştilor. Nu mereu ai posibilitatea să asculţi la Târgovişte arii din opere celebre interpretate impecabil de solişti de renume ai scenei lirice româneşti.

Maestrul Florin Georgescu şi prietenii săi i-au ţinut pe iubitorii de muzică bună în emoţii până la final, în ciuda ploii reci care se pornise. La mulţi ani, maestre!

Adaugă un Comentariu

*