Știri, Muntenia-Sud, România|joi, ianuarie 28, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » FOTO: Sute de târgovişteni au participat la marşul împotriva violenţei domestice „Dăruieşte, nu lovi”!

FOTO: Sute de târgovişteni au participat la marşul împotriva violenţei domestice „Dăruieşte, nu lovi”! 

mars violenta domestica 3

Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei asupra femeilor, care se sărbătoreşte pe 25 noiembrie, a fost marcată, astăzi, la Târgovişte, printr-un marş la care au participat reprezentanţii mai multor instituţii publice din judeţ. Acţiunea este una de tradiţie şi a fost iniţiată de Direcţia de Asistenţă Socială din Cadrul Primăriei Târgovişte.

Demersul a atras anul acesta sute de persoane, toate dornice să ia atitudine împotriva abuzurilor fizice şi psihice asupra femeii. Principalul mesaj transmis privitorilor a fost unul de renunţare la indiferenţă, fiindcă, luând atitudine, nu vor mai încuraja violenţa domestică!

mars violenta domestica 2În judeţul Dâmboviţa, victimele acestui fenomen primesc sprijin specializat (adăpost, consiliere, programe educative, protecţie etc.) prin Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Târgovişte şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Potrivit DGASPC, anul acesta, au existat 82 de beneficiari, femei cu copii, dintre care 43 au fost reintegraţi în familia naturală, 22 – în familia lărgită, 9 – în comunitate (chirie) şi 8 beneficiază în continuare de serviciile centrului. De asemenea, au existat şi 7 situaţii în care victimele au refuzat găzduirea.

TRASEU MARŞ „DĂRUIEŞTE, NU LOVI!”: Primăria Târgovişte – strada Poet Grigore Alexandrescu – Bulevardul Mircea cel Bătrân – Prefectura Dâmboviţa.

mars violenta domestica 1

Adaugă un Comentariu

*