Știri, Muntenia-Sud, România|luni, martie 1, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » FOTO-VIDEO: Oficiali chinezi, vizită în judeţul Dâmboviţa. Domenii de colaborare

FOTO-VIDEO: Oficiali chinezi, vizită în judeţul Dâmboviţa. Domenii de colaborare 

vizita-chinezi-4

O delegaţie din China, condusă de Zhang Xiaowu – viceprimar al Administraţiei Populare a Municipiului Guiling, se află în aceste zile într-o vizită oficială de lucru în Dâmboviţa, la invitaţia preşedintelui Consiliului Judeţean – Adrian Ţuţuianu. Este, practic, o nouă etapă a procesului de colaborare între cele două administraţii publice, după ce, în luna februarie, reprezentanţii judeţului Dâmboviţa au vizitat Regiunea Guangxi-China şi au semnat, la Nanning, o înţelegere de cooperare.

vizita-chinezi-1

„Ne-am exprimat interesul pentru investiţii directe ale investitorilor din China în judeţul Dâmboviţa, interesul de colaborare în domeniul educaţiei, între Universitatea Valahia şi Universitatea din Guiling, colaborare între administraţia municipiului Târgovişte şi administraţia din Guiling, precum şi intenţia de a găsi o relaţie de colaborare între oraşul Pucioasa şi o localitate similară din China – Yangshuo”, a declarat Adrian Ţuţuianu – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

vizita-chinezi-5Oaspeţii chinezi şi-au arătat disponibilitatea de a colabora în domeniul turismului, comercial, industrial, educativ şi investiţional.

„Este pentru prima orară când venim în judeţul Dâmboviţa şi faptul că am discutat şi am semnat trei acte înseamnă că avem un rezultat foarte bun. Îi invit pe domnii primari şi pe preşedintele Consiliului Judeţean să vină anul viitor în Guiling. Nu doar în octombrie, când avem o sărbătoare turistică la Guiling, ci oricând doresc, în orice lună a anului”, a precizat Zhang Xiaowu – viceprimar al Administraţiei Populare a Municipiului Guiling

vizita-chinezi-3Astăzi, la sediul Consiliului Judeţean Dâmboviţa a fost semnată o intenţie de cooperare între Târgovişte şi Guiling, considerat a fi perla industriei turismului din China, graţie peisajelor frumoase şi comorilor istorice, fiind recunoscut la nivel mondial drept una dintre cele mai populare destinaţii din China. De asemenea, Guiling se numără printre oraşele culturale importante ale lumii. Cât priveşte oraşul Yangshuo, cu care urmează să colaboreze Pucioasa, acesta înconjurat de vârfuri carstice asemănătoare celebrelor „căpăţâni de zahăr” din Rio de Janeiro, şi este străbătut de râul Li. Ca şi Guiling, este o destinaţie turistică importantă.

VIDEO

Delegaţia din China urmează să viziteze Universitatea Valahia, Parcul Industrial Moreni şi Crucea Roşie, unde vor purta, de asemenea, discuţii privind o colaborare viitoare. Mâine, vor descoperi cele mai importante obiective istorice ale judeţului Dâmboviţa: Curtea Domnească din Târgovişte şi Palatul Brâncovenesc de la Potlogi.

Componența delegației din China:
1. dl. ZHANG Xiaowu – viceprimar Administrația Populară din Municipiul Guilin
2. dl. YANG Weidong – director Biroul de Supervizare Asociația de Prietenie cu Străinătea
3. dl. CHEN Zhigong – președinte Comisia Administrativă Centrală de Dezvoltare a Patrimoniului Statului din Guilin
4. dl. LIU Zujun – vicepreședinte al Comisiei Administrative Centrale pentru zona de Dezvoltare Industrială și Înaltă Tehnologie
5. dl. NIE Yun – şef adjunct al Administrației Locale zona Qixing din Guilin
6. doamna WANG Xiaoxia – director adjunct Biroul de Afaceri Externe din Guilin

vizita-chinezi-2

Adaugă un Comentariu

*