Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 7, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » FOTO: Zestrea monumentală a Târgoviştei s-a îmbogăţit cu noi lucrări

FOTO: Zestrea monumentală a Târgoviştei s-a îmbogăţit cu noi lucrări 

tabara sculptura targoviste 5

Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi instituţiile de cultură subordonate păstrează tradiţia organizării taberelor de creaţie artistică. Astăzi s-a încheiat simpozionul dedicat sculpturii, organizat în incinta Muzeului Comunismului de pe Bulevardul Carol I din Târgovişte.

Trei artişti plastici, Marius Viorel Ivanovici din Piteşti, Lucian Tudorache din Piatra Neamţ şi Mugur Vrânceanu din Galaţi, au dăltuit în piatra adusă tocmai din Tulcea, scoţând la iveală, prin talent, migală şi forţă a imaginaţiei, un simbol al credinţei, vitejiei, frumuseţii şi trăiniciei poporului român: cetatea.

tabara sculptura targoviste 2Preşedintele Consiliului Judeţean – Adrian Ţuţuianu, vicepreşedintele Adrian Dumitru şi senatorul Valentin Calcan au ţinut să fie prezenţi la închiderea taberei de sculptură Vasile Blendea, felicitându-i pe artişti pentru creaţiile lor, care vor împodobi Curtea Domnească din Târgovişte. Şeful judeţului a înmânat sculptorilor, ca semn de preţuire pentru activitatea lor, câte o plachetă.

„Suntem la cea de-a doua ediţie a Taberei de Sculptură. Anul trecut am organizat-o la Moreni, iar lucrările realizate au fost amplasate în parcul nou din municipiul Moreni. Anul acesta am considerat că este util să venim la Târgovişte. Suplimentar de ceea ce vedeţi aici, în două-trei săptămâni, o să avem terminat şi bustul lui Ghica, pe care l-am promis la aniversarea de anul trecut Colegiului Economic Ion Ghica din Târgovişte.

Lucrările realizate aici vor fi aşezate în curtea Cetăţii de Scaun a Târgoviştei. Pentru anul viitor, vom decide dacă tabăra de sculptură se va organiza tot la Târgovişte sau vom continua periplul prin judeţ, în alt oraş. Îi felicit pe distinşii artişti pentru munca lor şi sperăm să colaborăm în continuare foarte bine”, a declarat Adrian Ţuţuianu.

tabara sculptura targoviste 3 tabara sculptura targoviste 4 tabara sculptura targoviste 1 tabara sculptura targoviste 6

Răspuns la FOTO: Zestrea monumentală a Târgoviştei s-a îmbogăţit cu noi lucrări

  1. Posta Nicolae

    Buna ziua,

    Oricat de talentati ar fi acesti artisti, eu-autoritate publica-nu i-as fi primit la aceasta intalnire in pantaloni scurti !

     

Adaugă un Comentariu

*