Știri, Muntenia-Sud, România|luni, septembrie 24, 2018
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » FUNERALII REGALE: Mitropolitul Târgoviştei a oficiat momentul de rugăciune de la Castelul Peleş

FUNERALII REGALE: Mitropolitul Târgoviştei a oficiat momentul de rugăciune de la Castelul Peleş 

Sursa foto: Libertatea.ro

La ceremonialul regal al funeraliilor Reginei Ana desfăşurat în această după-amiază la Castelul Peleş din Sinaia au participat, conform solicitării Casei Regale, şi clerici ortodocşi. Unul dintre cele trei momente solemne de rugăciune a fost oficiat de ÎPS Nifon, Arhiepiscop şi Mitropolit al Târgoviştei, alături de alţi înalţi prelaţi.

Miercuri, 10 august, la ora 20.30, corpul neînsuflețit al Reginei va ajunge la Sala Tronului din Palatul Regal. Ceremonia va avea caracter privat. Joi, 11 august, și vineri, 12 august, de la ora 08:00 la ora 22:00, toți cei care vor dori să depună flori și să se închine la catafalcul Reginei Ana vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal. Intrarea este liberă.

CITEŞTE ŞI: Doliu naţional pe 13 august, ziua când va fi înmormântată Regina Ana

Sâmbătă, 13 august, în Sala Tronului, la ora 10:30, va avea loc un scurt serviciu religios. La ora 10:55, sicriul cu corpul neînsuflețit al Reginei Ana va fi așezat pe un catafalc în Piața Palatului Regal. La ora 11:00, va avea loc o ceremonie religioasă. Accesul publicului în Piața Palatului este liber, în zonele special amenajate pentru participanți. La ora 11:30, sicriul va fi așezat în mașina mortuară.

De la ora 11:35 la ora 12:00, cortegiul funerar va merge, cu viteză redusă, pe traseul Piața Palatului Regal – Bulevardul Magheru – Piața Romană – Piața Victoriei – Bulevardul Aviatorilor – Piața Charles de Gaulle – Arcul de Triumf. Traseul va continua, cu viteză obișnuită, către Curtea de Argeș, în intervalul orar 12:00–14:45, pe ruta Arcul de Triumf, Chitila, Titu, Găești, Topoloveni, Pitești, Curtea de Argeș. Cortegiul funerar nu se va opri, de-a lungul călătoriei, dar va încetini viteza în localități.

La ora 15:00, va avea loc slujba de înmormântare a Reginei Ana în Pronaosul Noii Catedrale de la Curtea de Argeș. Publicul va avea acces doar în fața porții de intrare în Parcul Arhiepiscopiei Curtea de Argeș. Ceremonia se va desfășura în două părți: ora 15:00-15:50, în fața Noii Catedrale, ora 15:50-16:10, ceremonia religioasă a îngropării, în Noua Catedrală.

Adaugă un Comentariu

*