Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 3, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » Funtiţă umană în Piaţa Tricolorului

Funtiţă umană în Piaţa Tricolorului 

Zeci de tineri costumaţi în roşu au realizat, în semn de solidaritate cu seropozitivii şi bolnavii de sida, o funtiţă umană. În mijloc s-au aprins lumânări, în memoria celor care nu au mai putut lupta cu nemiloasa maladie. „Am făcut asta pentru a îndemna la înţelegere. Toată lumea trebuie să fie alături de cei infectaţi. Nu trebuie să-i înlăturăm, să-i descurajăm, fiindcă ei oricum suferă”, crede Anca Mihaela Olteanu, elevă la Colegiul Naţional Constantin Cantacuzino Târgovişte.

Doctor Camelia Savu – de la Compartimentul de Evaluare şi Promovare a Sănătăţii ne-a spus că manifestarea are în primul rând rol educativ. Trage un semnal de alarmă asupra pericolului pe care-l reprezintă virusul HIV. „Principala metodă de luptă împotriva bolii este prevenţia, iar ca prim mijloc de prevenţie este testul care se poate efectua gratuit şi confidenţial la Direcţia de Sănătate Publică”, afirmă dr. Camelia Savu.

S-au alăturat campaniei DSP şi cursanţii de la Şcoala Postliceală Sanitară Christiana Târgovişte, care au realizat, de la concepţia grafică până la conţinut, pliantele care s-au împărţit în toate zonele aglomerate ale oraşului.

În luna ianuarie, se va organiza un concurs între unităţile şcolare din municipiu, cu tema „Ce ştim şi ce nu ştim despre HIV-SIDA”.

Adaugă un Comentariu

*