Știri, Muntenia-Sud, România|joi, decembrie 2, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » GĂEŞTI: Război pe clase! Colegiul „Vladimir Streinu” versus Liceul „Dr. C. Angelescu”

GĂEŞTI: Război pe clase! Colegiul „Vladimir Streinu” versus Liceul „Dr. C. Angelescu” 

Fănuţ Costea - vicepreşedinte PSD Dâmboviţa şi consilier local la Găeşti

Fănuţ Costea, consilier local PSD la Găeşti, ne-a spus că autorităţile locale au avut intenţia să lase fără o clasă Colegiul Naţional „Vladimir Streinu”, unitate de învăţământ bine cotată la nivel judeţean, pentru a salva de la desfiinţare Liceul Tehnologic „Dr. C. Angelescu”, fost Agricol. Ideea, spune vicepreşedintele PSD Dâmboviţa, a fost iniţiată şi susţinută de viceprimarul Ion Untărescu. În final, problema a fost tranşată de Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa, care, după ce a analizat situaţia, nu şi-a dat avizul pentru o astfel de măsură.

„Ai un colegiu în care se învaţă, care a avut o promovabilitate la examenul de bacalaureat de 91%, un colegiu cu profesori buni, care funcţionează pe un sistem bine organizat şi vrei să îi reduci din clase pentru a salva altă şcoală… Mi se pare absurd”, a precizat Fănuţ Costea.

A mai spus alesul PSD că această manevră, cu siguranţă, nu i-ar determina pe copii să se îndrepte spre şcoala tehnologică din Găeşti, ci mai degrabă ar pleca spre Titu sau Târgovişte. Consilierul social-democrat îi îndeamnă pe reprezentanţii administraţiei publice locale să găsească, împreună cu Inspectoratul Şcolar şi diferiţi agenţi economici, soluţii pentru viitor, pentru a le oferi adolescenţilor pregătire teoretică şi profesională de calitate, în funcţie de cerinţele pieţei muncii. Numai în acest fel, unităţile de învăţământ tehnologic pot rezista în timp, nicidecum printr-o afluire forţată a elevilor!

Adaugă un Comentariu

*