Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, iunie 3, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » GALĂ: Andreea Părăluţă, cea mai bună jucătoare de fotbal din România în 2015

GALĂ: Andreea Părăluţă, cea mai bună jucătoare de fotbal din România în 2015 

andreea paraluta premiata

Moment deosebit pentru o tânără sportivă din judeţul Dâmboviţa! Andreea Părăluţă a fost desemnată, vineri – 8 ianuarie 2016, cea mai bună jucătoare de fotbal din România în anul 2015, în cadrul Galei Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Non-amatori (AFAN). Portarul lui ASA Târgu Mureş şi al echipei naţionale de fotbal feminin a României a intrat în posesia trofeului oferit de organizatori, după ce le-a depăşit la această secţiune pe Ştefania Vătafu şi pe Ioana Bortan, ambele de la Olimpia Cluj.

Originară din Pucheni, Andreea a ajuns la ASA în vara lui 2011, iar în scurt timp a devenit titularul de drept al buturilor din cadrul grupării mureşene. Până în momentul de faţă, dâmboviţeanca a strâns 29 de prezenţe în naţionala feminină a României, iar cu cea de Under 19 a participat la Campionatul European, găzduit de Turcia.

De asemenea, cu ASA Târgu Mureş s-a clasat de cinci ori pe locul 2 în Superligă şi tot de atâtea a devenit cu aceasta finalistă a Cupei României. Mai mult de atât, Andreea a bifat trei sezoane de Champions League, o dată cu ASA Târgu Mureş şi de alte două ori cu Olimpia Cluj, după ce a fost împrumutată de gruparea mureşeană.

Ionuţ Parghel

foto in echipa nationala

Adaugă un Comentariu

*