Știri, Muntenia-Sud, România|joi, ianuarie 23, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » TEATRU: Două actriţe nominalizate pentru premiile UNITER 2017 joacă la „Tony Bulandra” Târgovişte

TEATRU: Două actriţe nominalizate pentru premiile UNITER 2017 joacă la „Tony Bulandra” Târgovişte 

Mihaela Trofimov - Lavinia Pele (Sursa foto: andreeavasile.files.wordpress.com/tonybulandra.ro)

Gala Premiilor UNITER se desfăşoară anual, începând din 1991. Este unul dintre cele mai importante programe ale Uniunii Teatrale din România, iniţiat şi coordonat de Ion Caramitru. Decernarea premiilor se face după principiul nominalizărilor stabilite de un juriu de selecţie. În seara Galei, prin vot secret, un alt juriu decide câştigătorul fiecărui premiu. Gala Premiilor UNITER, ediţia a XXV-a, 2017, va avea loc în data de 8 mai la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara. Spectacolele care au intrat în atenţia juriului sunt cele care au avut premiera în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2016.

CITEŞTE ŞI: „Salonul nr. 6″ sau zvârcolirile unui destin!

Între cei nominalizaţi, regăsim două actriţe care joacă la Târgovişte: Lavinia Pele – Categoria „Debut”, pentru rolul „Doruleţ” din spectacolul „Visul unei nopţi de iarnă” de la Teatrul Tony Bulandra Târgovişte, regia MC Ranin, şi Mihaela Trofimov – Categoria „Cea mai bună actriţă în rol principal”, pentru spectacolul „Molly Sweeney” de la UNTEATRU Bucureşti.

CITEŞTE ŞI: „Trei surori”, a doua premieră a stagiunii 2016/2017 la Teatrul Tony Bulandra Târgovişte

În actuala stagiune de la Teatrul Tony Bulandra Târgovişte, Lavinia Pele poate fi văzută în rolul Asistentei din spectacolul „Salonul nr. 6″, regia Dumitru Acriş din Republica Moldova, iar Mihaela Trofimov joacă rolul Olga, în „Trei Surori”, regia Aleksandar Ivanovski din Macedonia.

Adaugă un Comentariu

*