Știri, Muntenia-Sud, România|marți, mai 26, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » GALĂ: Trofeul „Crizantema de Aur” 2015 merge la Zalău. Rodica Pop Seling este câştigătoarea Marelui Premiu. FOTO

GALĂ: Trofeul „Crizantema de Aur” 2015 merge la Zalău. Rodica Pop Seling este câştigătoarea Marelui Premiu. FOTO 

crizantema rodica pop seling 1

Ultima seară a Festivalului de Interpretare a Romanţei „Crizantema de Aur” 2015 a fost exuberantă. O adevărată cavalcadă a muzicii bune, a interpreţilor de valoare şi a unui public dedicat. Sarcina juriului ediţiei 48 a fost una dificilă, menită să extragă din bulgărele de aur interpretativ firicelele sclipitoare… Ordinea acordării premiilor a fost cea obişnuită, hărăzită să creeze suspans, de la diplomele speciale spre mai sus.

crizantema cristina mihaela dan

Cristina Mihaela Dan

Dâmboviţeanca Cristina Mihaela Dan, de fel din Mărceşti, comuna Dobra, cu reale calităţi vocale, a obţinut două premii speciale. Unul acordat de soprana Daniela Vădescu, iar celălalt îmnânat de primarul municipiului Târgovişte – Cristian Daniel Stan.

„Am fost impresionată de muzicalitatea, căldura şi de sensibilitatea ei. Pe lângă vocea amplă şi foarte frumoasă. Pentru mine, interpretarea este cea mai importantă. Romanţa nu înseamnă numai o linie melodică frumoasă. Romanţa înseamnă cuvânt, iar cuvântul trebuie să ajungă în sufletele noastre. Romanţa înseamnă foarte multă pasiune. De aceea, Cristina, pentru mine, a însemnat foarte multă pasiune”, a precizat Daniela Vlădescu.

crizantema cristina mihaela dan 2

Cristina Mihaela Dan

„Consiliul Local şi Primăria Târgovişte au contribuit la organizarea acestui festival din punct de vedere material. Valoarea Crizantemei de Aur este dată de forţa şi frumuseţea interpretării, de poezia şi muzicalitatea romanţelor pe care le-am ascultat cu mare plăcere”, a precizat Cristian Daniel Stan – primarul interimar al municipiului Târgovişte.

Adrian Ioachim Stănilă, din Braşov, a fost fericitul câştigător al Premiului Special oferit de Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin preşedintele instituţiei – Adrian Ţuţuianu, care nu a scăpat nicio seară a festivalului. De mulţi ani nu am mai văzut un şef al judeţului să reziste trei seri la rând la Crizantemă.

crizantema adrian ioachim stanila

Adrian Ioachim Stănilă

„Mă bucur că suntem la cea de-a 48-a ediţie a unui eveniment cultural care este emblematic pentru vechea Cetate de Scaun a Ţării Româneşti. Îi felicit pe toţi concurenţii, îi felicit pe cei care au asigurat suportul muzical şi felicit personalităţile muzicii româneşti care fac parte din juriu”, a spus Adrian Ţuţuianu – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Premiul III a mers la Ilie Constandache, din localitate Darabani, judeţul Botoşani. Tânărul interpret cântă de la vârsta de 7 ani şi spune că romanţa este „balsam pentru suflet”.

crizantema ilie constandache

Ilie Constandache

„Eu sunt de părere că toţi concurenţii sunt câştigători, pentru simplul fapt că au putut cânta pe această scenă, acompaniaţi de această orchestră minunată – Romanticii. Mă bucur că interpreţii sunt tineri, fiindcă Societatea Română de Radiodifuziune pe care o reprezint urmăreşte să-i promoveze. Le doresc curaj şi multă muncă. Îi aşteptăm în studiourile noastre pentru înregistrări, ca să-i puteţi auzi şi pe radio destul de des”, a spus Adriana Mihai.

Premiul II a fost adjudecat de Ionuţ Boancheş din Constanţa, absolvent al Facultăţii de Teologie Pastorală – Universitatea Ovidius, în prezent student al Facultăţii de Interpretare Muzicală, Secţia Canto din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti.

crizantema ionut boanches

Ionuţ Boancheş

„Este un tânăr minunat, care are o voce foarte frumoasă, o voce care promite şi ne-a promis în culise că va veni şi anul viitor la «Crizantema de Aur», să ia trofeul. Vreau să vă spun că Ionuţ are 24 de ani şi i-a împlinit chiar miercuri. Cu astfel de tineri, niciodată «Crizantema de Aur» nu va muri. Ea va ajunge sigur la ediţia o sută, când noi, de acolo, de sus, o vom aplauda şi vom avea acelaşi parfum de romanţă la Târgovişte”, a precizat Matilda Pascal Cojocăriţa.

Andrei Ştefăneţ, din Chişinău – Republica Moldova, despre care publicul spunea, cu o seară în urmă, că ar merita Marele Premiu al Festivalului, a fost plasat de juriu pe locul I.

crizantema andrei stefanet 2

Andrei Ştefăneţ

„Andrei Stefăneţ este un tânăr talentat, care a îmbrăţişat mai multe genuri muzicale şi le face pe toate cu dăruire. El nu a venit pentru premiu. El a venit pur şi simplu pentru că iubeşte romanţa şi pentru că trăieşte din cântec şi îl slujeşte cu toată credinţa.

Vă mulţumesc că ne-aţi primit cu atâta dragoste aici, ca de fiecare dată. Aici, în Târgovişte, numai aici, cântecul de suflet se simte la el acasă. Îi felicit pe toţi interpreţii care iubesc romanţa. Cred că toţi trebuie să se simtă învingători şi nu nedreptăţiţi. Un concurs este doar o etapă. Dacă iubeşti cu adevărat ceea ce ţi-ai ales, înseamnă că trebuie să continui”, a spus Florentina Satmari.

crizantema andrei stefanet

Andrei Ştefăneţ

Marele Premiu şi Trofeul „Crizantema de Aur” 2015 a fost înmânat interpretei Rodica Pop Seling, din Zalău, judeţul Sălaj. Câştigătoarea este profesoară de canto şi membru al Ansamblului Porrolisum din Zalău. Şi, ca totul să aibă aromele unei împliniri depline, sâmbătă, în ziua de Gală, solista a împlinit frumosa vârstă de 40 de ani. Înaltele distincţii ale Crizantemei de Aur – Târgovişte 2015 i-au fost oferite de preşedintele juriului, Voicu Enăchescu. Maestrul a preferat, în ultimul său mesaj, să-i felicite pe organizatori, remarcând că despre concurenţi şi prestaţiile acestora au vorbit sufiecient de mult colegele din juriu.

crizantema rodica pop seling 2

Rodica Pop Seling

„Remarc preocuparea deosebită a organizatorilor pentru foarte bunul mers al Festivalului Crizantema de Aur. Îmi permit să-i felicit pentru că, pentru mine, a fost o extraordinară surpriză ambianţa, întâi de toate, în care s-a desfăşurat această ediţie a Crizantemei de Aur”, a spus Voicu Enăchescu.

crizantema rodica pop seling 3

Rodica Pop Seling

După Gala Laureaţilor, în foaierul Teatrului Tony Bulandra, au fost lansate două albume de muzică imprimate pe CD. „Melodii de-atunci… cântate acum” – Matilda Pascal Cojocăriţa şi „Christmas Feeling” – Daniela Vlădescu. Au urmat recitalurile. Muzică, interpreţi de valoare, suflet şi trăiri extraordinare. Au brodat muzical, respectând chenarul de aur al Crizantemei, Alina Mavrodin Vasiliu, Daniela Vlădescu, Matilda Pascal Cojocăriţa şi actorii Miruna Ionescu şi Silviu Biriş, prezentatorii Festivalului, doi tineri plini de har, care au reuşit să creeze un perpetum mobile artistic pe scena târgovişteană. În ultima seară, au susţinut un recital din muzica târgovişteanului Ionel Fernic. Amfitrion a fost Octavian Ursulescu.

crizantema alina mavrodin

Alina Mavrodin Vasiliu

crizantema daniela vladescu

Daniela Vlădescu

crizantema matilda pascal cojocarita

Matilda Pascal Cojocăriţa

crizantema miruna ionescu si silviu biris 2

Miruna Ionescu şi Silviu Biriş

crizantema miruna ionescu si silviu biris

Miruna Ionescu şi Silviu Biriş

Adaugă un Comentariu

*