Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, iulie 8, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » Nu s-a livrat apă direct din gârlă în nordul judeţului Dâmboviţa

Nu s-a livrat apă direct din gârlă în nordul judeţului Dâmboviţa 

apa munte

La Garda de Mediu Dâmboviţa au fost înregistrate două sesizări cu privire la potabilitatea apei în zona de nord a judeţului, în 16 şi 23 ianuarie 2014. Urmare acestor plângeri, s-au efectuat verificări la faţa locului.

„În urma controlului realizat s-a constatat că nu s-au efectuat recent lucrări de construcție, astfel încât prin intermediul acestei lucrări, apa din râul Ialomița să fie preluată în vederea alimentării cu apă potabilă a populației din localitățile Fieni, Moroeni, Pietroșița, Buciumeni și Moțăieni.

În prezent, unul din cele două rezervoare de înmagazinare cu capacitatea de 1000 mc, aferent Gospodăriei de Apă Gâlma nu este folosit, întrucât se execută lucrări de reabilitare.

Aceste lucrări se realizează în baza Autorizației de construcție nr. 104 din 12.11.2012, emisă de Consiliul Județean Dâmbovița. Apa din acest rezervor este deversată direct în râul Ialomița.
În timpul controlului, Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița S.A a prezentat Buletinul de analiză microbiologică apă potabilă nr. 1761/18.12.2013 emis de Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița, din care reiese că apa din sursa Gâlma – ieșire stație este conformă”, se arată într-un comunicat al Companiei de Apă Târgovişte-Dâmboviţa, remis presei.

Adaugă un Comentariu

*