Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 6, 2020
Sunteți Aici Home » ECONOMIE » Gata cu abuzurile organelor de control! LEGEA PREVENIRII a fost votată în Camera Deputaţilor!

Gata cu abuzurile organelor de control! LEGEA PREVENIRII a fost votată în Camera Deputaţilor! 

deputat corneliu stefan

Săptămâna aceasta, a fost adoptat în Camera Deputaţilor un act normativ pe care îl aşteptau de foarte multă vreme întreprinzătorii români, adică acei oameni care şi-au luat destinele în propriile mâini şi n-au mai aşteptat salariu de la stat, ba chiar le dau o pâine şi altor mii de persoane.

Legea Prevenirii, iniţiată de Guvern şi susţinută de parlamentarii PSD, îi pune pe agenţii economici la adăpost în faţa abuzurilor organelor de control, abuzuri pe care le-au suportat atâta amar de ani, fiindcă nu este un secret pentru nimeni că orice acţiune de verificare pornea de la premisa că firmele au săvârşit cu siguranţă o ilegalitate şi trebuie amendate…

CITEŞTE ŞI: Legea prevenţiei dă firmelor trei luni să-şi remedieze abaterile, o dată la trei ani!

„Am apărat cu tărie principiul prevenţiei, ca element de bază al Codului Economic al României. Legea adoptată astăzi (nota redacţiei: 29 noiembrie 2017) instituie măsuri menite să asigure prevenirea săvârşirii unor contravenţii de natură economică.

Autorităţile cu atribuţii de control vor acţiona, în primul rând, în sensul educării oamenilor implicaţi în afaceri, pentru a fi evitată comiterea de greşeli. Conform noii legi, un agent economic nu va mai putea fi amendat dacă nu a fost îndrumat cum să acţioneze corect, legal.

Reprezentanţii instituţiilor cu atribuţii de control, constatare şi sancţionare a contravenţiilor au obligaţia de a aplica, în cazul săvârşirii unor abateri, sancţiunea cu avertisment, urmată de un plan de remediere. Adică, contravenientului i se va acorda o perioadă de timp pentru corectarea greşelilor şi îndeplinirea obligaţiilor legale.

Adoptarea acestui act normativ va avea un efect pozitiv asupra economiei, un impact macroeconomic semnificativ pe termen mediu şi lung”, a precizat deputatul PSD de Dâmboviţa Corneliu Ştefan.

ATENŢIE! Legea Prevenirii nu se va aplica atunci când la mijloc sunt fapte de natură penală, spre exemplu munca la negru.

Adaugă un Comentariu

*