Știri, Muntenia-Sud, România|marți, ianuarie 18, 2022
Sunteți Aici Home » DEZVĂLUIRI » Geo Badea, finul primarului Gabriel Boriga, partener unic al administraţiei târgoviştene

Geo Badea, finul primarului Gabriel Boriga, partener unic al administraţiei târgoviştene 

Primăria a plasat către firma lui Badea toate lucrările de arboristică şi peisagistică de până la 15.000 de euro.
Clientelismul este la modă în administraţia publică târgovişteană. Geo Badea, salvamontist cunoscut, devenit între timp finul primarului Gabriel Boriga, este unul dintre privilegiaţi. Tânărul a intrat în afaceri după ce naşul său a devenit primar al Târgoviştei. Anul trecut, Geo Badea a înfiinţat societatea Inframont Serv SRL, firmă care se ocupă cu arboricultura şi amenajarea peisagistică.
Finul de cununie al primarului Gabriel Boriga, cunoscutul alpinist Geo Badea, prin firma pe care şi-a înfiinţat-o după ce naşul a fost ales edil al Târgoviştei, a devenit abonat permanent la banul public. SC Inframont Serv SRL se ocupă de toate lucrările de peisagistică şi arboristică din municipiu. În plus, amenajează şi parcuri de recreere. Şi pentru a nu apărea suspiciuni în derularea afacerilor, „tortul” a fost feliat în lucrări multe, a căror valoare să nu depăşescă 15.000 de euro, cât permite legea pentru a nu se ajunge la organizarea de licitaţii. Badea a avut prioritate şi a construit primul parc de aventuri din oraş. Contra unui tarif, doritorii se pot căţăra în copaci sau pot traversa pe tiroliene Lacul Chindia.

Partenerul unic a devenit peste noapte partener principal

Faptul că Geo Badea are susţinerea naşului Boriga se simte chiar şi din prezentarea pe care o face pe internet firmei sale: „Inframont Serv este partener unic al Primăriei Municipiului Târgovişte în probleme de arboricultură şi amenajare peisagistică”. După ce am început investigaţiile în legătură cu aceste aspecte, a apărut modificarea de imagine. Brusc, Inframont Serv SRL nu mai este „partener unic”, ci „partener principal” al Primăriei Municipiului Târgovişte.
Din păcate, a fost doar o schimbare din condei. În realitate, Inframont Serv execută în continuare toate lucrările de arboricultură şi amenajare peisagistică în municipiul Târgovişte: toaletare arbori, amenajare parcuri de recreere. „Sunt lucrări până în limita de 15.000 de euro. S-au dat pe baza unor selecţii de oferte. Aşa prevede legea. În plus, Geo Badea a făcut peisagistică în Londra, cu atestat de la Primăria oraşului Londra că au lucrări de calitate. Pentru mine, cine vine cu atestat de acolo nu are nevoie de alte recomandări”, a declarat primarul Gabriel Boriga.

Firma a fost înfiinţată după ce naşul a devenit primar

Încă o dovadă că firma lui Geo Badea este privilegiată: deşi a fost înregistrată oficial la Registrul Comerţului în luna iunie 2009, Inframont Serv SRL a început parteneriatul unic cu Primăria Târgovişte cu trei luni mai înainte, respectiv în martie 2009, atunci când a demarat lucrările de amenajare a unui parc de joacă şi de recreere în microraionul IX, în imediata apropiere a Şcolii Mihai Viteazul. „În martie am luat oferta cu altă firmă, nu cu Inframont Serv. Nu au fost lucrări atât de mari. Nicio primărie nu a organizat licitaţie”, a declarat Geo Badea, finul primarului Boriga. Târgoviştenii consideră imorală legătura de afaceri între naşul-primar şi finul-patron de firmă. „Nu mi se pare corect. Poate din punct de vedere legal este totul în regulă, dar morala? Unde e morala, domnule?”, se întreba bătrânul Ion Constantinescu.

Adaugă un Comentariu

*