Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iulie 9, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » GEOANĂ: Judeţul Dâmboviţa este condus de 25 de ani de grupuri de interese!

GEOANĂ: Judeţul Dâmboviţa este condus de 25 de ani de grupuri de interese! 

mircea geoana 5

Dezbaterea publică organizată vineri, 18 martie, de Centrul de Cercetări în Ştiinţe Politice şi Comunicare şi Facultatea de Ştiinţe Politice, Litere şi Comunicare din cadrul Universităţii Valahia din Târgovişte a fost binevenită, utilă, dar nu şi-a atins pe deplin scopul.

La acest eveniment, unde ar fi trebuit să se găsească şi soluţii, nu doar să se lanseze definiţii şi concepte, au participat Mircea Geoană – preşedintele PSRO, Dumitru Borţun şi Camelia Crişan – profesori universitari la SNSPA şi Sorin Ivan – cadru universitar la Universitatea „Titu Maiorescu”.

Nu a trebuit să asculţi prea mult discursurile invitaţilor pentru a-ţi da seama că scopul întâlnirii, probabil deturnate de la obiectul iniţial, a fost acela de a promova partidul condus de Geoană şi de a indica drept singură soluţie de salvare a stângii româneşti formaţiunea condusă de fostul şef al PSD, Mircea Geoană.

mircea geoana 2

Profesorul Borţun a vorbit frumos, concis, despre stânga şi valorile comunismului, trădate şi neaplicate. I-a sfătuit pe studenţi să citească materialismul dialectic al lui Marx, să se implice în viaţa socio-politică, să nu stea pe bară, să nu fie doar simpli observatori.

Dumitru Borţan a mai depănat amintiri din viaţa sa, mărturisind că a citit mult în copilărie, fiind obligat de firea sa bolnăviciosă. Au mai aflat studenţii târgovişteni o minune. Nicolae Ceauşescu, considerat unul dintre cei mai mari dictatori comunişti, nu a avut nicio treabă cu socialismul. A spus Borţan că Ceauşescu a fost de dreapta, nu de stânga.

„Noi l-am considerat pe Ceaușescu de stânga pentru că el, în discurs, a apelat la doctrina lui Marx-Engels-Lenin, însă regimul lui Ceaușescu intrase în casele și în paturile noastre, prin raționalizarea mâncării și prin legea care impunea un număr de copii, iar asta nu este de stânga. Stânga înseamnă rațiune, egalitate de drepturi, libertate. Stânga înseamnă luptă pentru dezvoltare și autodezvoltare”, a precizat Dumitru Borţan.

mircea geoana 3Dascălii au cerut, la nesfârşit, implicare şi implicare, enervând oarecum auditoriul care aştepta să li se răspundă concret, cum. Este ştiut că lumea politică este împânzită de indivizi plini de bani care nu sunt dispuşi să lase tineretul să se afirme şi nici pe cei care ar avea aplecare, har spre politici clare, puse în slujba poporului.

Întrebările şi comentariile venite din sală demonstrau că lucrurile nu sunt lămurite, că nu se depăşeşte stadiul de teorie, să nu zicem vorbărie. Şi, din nou, se ajungea la ipoteza că PSRO ar fi o soluţie pentru stânga românească, poate unica. Fostul preşedinte PSD a spus că este dezamăgit de ceea ce se întâmplă acum în PSD, unde dictează doar interesul. A mai recunoscut Mircea Geoană că judeţul Dâmboviţa, pe care l-a vizitat de multe ori în calitate de preşedinte PSD, este condus de 26 de ani de grupuri de interese.

Concluzia de după dezbatere: ţelul a fost bun, dar greu de aplicat în practica românească!

mircea geoana 1 mircea geoana 4

2 Răspunsuri la GEOANĂ: Judeţul Dâmboviţa este condus de 25 de ani de grupuri de interese!

 1. DINUT

  CE NOUTATE !!?? PAI CE AI FACUT 25 ANI SI CE FACI ACUM ,,,, VINO CUEXEMPLE ,, CUM AR FI TUTUIANU , MARINESCU M SIMION , BADAU ETC ETC ETC AUTOSESIZEATE SI DAI PE MANA JUSTITIEI PE CEI CARE I STII ,, ALTFEL ESTI UN GOGOSAR !!! DESTEAPTA TE ROMANE !!!

   
 2. moshu49

  adică „Mihaela-dragostea-mea” vine la Universitatea „Valahia-PSD” să le povestească copiilor că „în PSD dictează doar interesul”, de parcă în ultimii 26 de ani nici usturoi n-a mîncat, nici…
  cîtă ipocrizie la acest ipochimen ce se vrea cel mai mare atlantist de românica!
  sper ca auditoriul să fi fost mai inteligent de cît l-a (des)considerat el. :(

   

Adaugă un Comentariu

*