Știri, Muntenia-Sud, România|marți, decembrie 1, 2020
Sunteți Aici Home » REPORTAJ » GERMANIA, ȚARA FĂGĂDUINȚEI PENTRU ROMÂNI! Aceștia sunt respectați și nu vor să se întoarcă acasă. VEZI VIDEO!

GERMANIA, ȚARA FĂGĂDUINȚEI PENTRU ROMÂNI! Aceștia sunt respectați și nu vor să se întoarcă acasă. VEZI VIDEO! 

germania k

Am plecat spre Germania cu gândul de a vedea cum muncesc și cum trăiesc românii care au ajuns în această țară prosperă. Demersul nostru a fost determinat de campaniile denigratoare pornite de unele canale media, care aduceau acuze grele angajatorilor români și germani. S-a spus că muncitorii sosiți din România sunt asupriți, exploatați, că viața lor este un calvar. La locul de muncă, dar și acolo unde sunt cazați! Ne-a mirat acțiunea de denigrare. Nu puteam crede că într-o țară cum este Germania, motorul economic al Europei, o adevărată societate supercivilizată, ar putea exista asemenea probleme.

Incursiunea noastră reportericească s-a derulat în nord-vestul Germaniei, acolo unde muncesc mii de români, în special în industria de prelucrare a cărnii. Nimic nu semăna cu ceea ce citisem. Niciunul dintre românii cu care am discutat nu înțelege de ce s-a încercat acreditarea ideii că ei sunt exploatați, că sunt marginalizați. Cineva a avut cu siguranță de câștigat din această campanie de dezinformare.

VEZI VIDEO

Peste tot, aceleași răspunsuri pozitive. Românii sunt bucuroși că au un loc de muncă, sunt bucuroși că trăiesc decent și că pot să trimită bani acasă. Am zăbovit mai multe zile printre românii din Ghutersloh și Rheda. Le-am urmărit activitatea la locurile de muncă și am fost la ei acasă. Nu am dat peste niște sclavi, peste oameni care trăiesc în mizerie și sărăcie. Am găsit români bucuroși, prosperi, mulțumiți de viața pe care o duc. Mulțumiți de faptul că visurile cu care au plecat din țară au început să devină realitate.

Cei mai mulți dintre românii care muncesc în Germania au reușit să se integreze perfect. S-au adaptat normelor de conviețuire pe care le respectă cu strictețe societatea germană. Civilizația și-a pus puternic amprenta pe personalitatea românilor. Mulți nu mai vor să se întoarcă acasă. Și-au adus familiile în Germania. Vor să-și facă un rost aici. Se simt în siguranță.

Adaugă un Comentariu

*