Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, mai 30, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » GEST: Crucea Roşie Dâmboviţa îşi sărbătoreşte ziua în stradă, răspunzând solicitărilor venite de la trecători

GEST: Crucea Roşie Dâmboviţa îşi sărbătoreşte ziua în stradă, răspunzând solicitărilor venite de la trecători 

florea eugen

Pe 8 mai 2015, se împlinesc 50 de ani de la adoptarea principiilor fundamentale ale Crucii şi Semilunii Roşii, prin care a fost definit modul de a oferi sprijin persoanelor şi comunităţilor vulnerabile.

„Umanitatea reprezintă expresia motivării noastre. Imparțialitatea ne calăuzește în modul de a-i ajuta pe cei mai vulnerabili, în timp ce ne pastrăm întotdeauna Neutralitatea și Independența. Ne dezvoltăm pe baza serviciilor de Voluntariat. Unitatea și Universalitatea ne ajută să ne ancorăm acțiunile locale în solidaritatea globală”, ne explică Eugen Florea – secretarul Filialei de Cruce Roşie Dâmboviţa, importanţa principiilor fundamentale ale mişcării internaţionale de Cruce şi Semilună Roşie.

În judeţul Dâmboviţa, această zi aniversară va fi sărbătorită în stradă, în slujba celor aflaţi în nevoie. Prin urmare, vineri – 8 mai, de la ora 08:30, voluntarii de Cruce Roşie se vor afla pe Platoul Prefecturii şi vor răspunde tuturor solicitărilor trecătorilor cu privire la măsurarea tensiunii arteriale şi a glicemiei. De asemenea, vor efectuta exerciţii demonstrative de acordare a primului ajutor şi vor distribui materiale informative, iar de la ora 10:00 vor organiza, împreună cu liceenii târgovişteni, un lanţ uman în formă de cruce.

Adaugă un Comentariu

*