Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iunie 16, 2019
Sunteți Aici Home » RELIGIE-CULTURĂ » GEST: Daruri  pentru copii de la românii din Italia 

GEST: Daruri  pentru copii de la românii din Italia  

Foto: stiri.tvr.ro

A treia acţiune umanitară organizată de Asociaţia Românilor din Italia (ARI) în 2015 s-a desfăşurat miercuri, 16 decembrie, în localitatea Cetate de lângă Craiova. Îmbrăcăminte, jucării şi rechizite şcolare au ajuns la copii şi adulţi reuniţi la reşedinţa lui Mircea Dinescu de la Cetate.

Ajutoarele au fost distribuite de preşedintele ARI, Eugen Terteleac.

 „A fost emoţionant că toţi copiii şi-au ales singuri lucrurile, ştiau exact de ce au nevoie. Cei care aveau nevoie de hăinuţe, au ales hăinuţe. Cei atraşi de jucării au fost foarte exigenţi şi au verificat inclusiv dacă jucăriile electronice au baterii. Cei mai silitori mergeau către rechizite şcolare. Copiii au venit de la grădiniţa locală, însoţiţi de educatoare, la reşedinţa lui Mircea Dinescu, căruia îi mulţumim pentru implicare, nu doar pentru găzduire, ci şi pentru faptul că a mobilizat întreaga comunitate”, a precizat Eugen Terteleac.

La Cetate a fost distribuită o jumătate de camion de ajutoare, cealaltă jumătate va fi distribuită în Moldova tot acum, în preajma sărbătorilor. La acţiune nu a participat nici un administrator local sau politician, pentru a evita publicitatea electorală. Costurile de transport au fost asigurate de supermaketul „La Strada” din Roma.

„Anul acesta am reuşit să aducem un zâmbet la peste 500 de copii şi la tot atâţia adulţi, prin cele trei acţiuni umanitare organizate. Celelalte două au avut loc în primăvară, în judeţul Vrancea, la Popeşti şi Urecheşti. Aceste acţiuni vor continua şi în 2016 şi ne propunem să ajutăm cel puţin un număr dublu de copii şi adulţi. Mulţumesc tuturor celor care s-au implicat în această campanie.”, a mai declarat preşedintele ARI.

Adaugă un Comentariu

*