Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, februarie 27, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » GEST: Elevii şi profesorii de la Şcoala Nr. 4 Moreni au donat alimente pacienţilor de la Ţuicani

GEST: Elevii şi profesorii de la Şcoala Nr. 4 Moreni au donat alimente pacienţilor de la Ţuicani 

tuicani 1

Lecţie de umanitate la Moreni, cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi! Elevii şi profesorii de la Şcoala Gimnazială Nr. 4 au donat pachete cu alimente pentru cei 200 de pacienţi internaţi în Centrul de Recuperare Ţuicani. Cadrele didactice şi-au dorit prin acest gest să-i înveţe pe copii să interacţioneze corect cu persoanele cu dizabilităţi, dar şi să fie toleranţi şi generoşi, după cum s-a exprimat prof. Norica Vremăroiu – director Şcoala Gimnazială Nr. 4 Moreni.

S-au mobilizat pentru reuşita campaniei umanitare mai bine de jumătate din elevii şcolii, respectiv 13 clase din cele 24. De asemenea, iniţiatorii acţiunii au beneficiat şi de sprijinul unor persoane fizice şi agenţi economici din oraş.

tuicani 4

„Am organizat «Balul Carității», iar taxele pentru biletele de intrare au fost colectate pentru cumpărarea de alimente. Totodată, am organizat în școală, cu sprijinul Consiliului Elevilor și al părinților copiilor, «Târgul de Dulciuri». Copiii, ajutați de părinți, au preparat diferite prăjituri, care s-au putut achiziționa la «Târgul de Dulciuri», organizat în școala noastră.

Prin această modalitate şi prin donații ale colegilor noștri, profesori la Școala Nr. 4, am reușit să strângem bani pentru pachete destinate pacienților de la Centrul Țuicani. Toate acestea s-au realizat și cu sprijinul colegilor noștri, Ramona Trandafir, Mioara Codroiu, Anca Ciocodeică, Rodica Bulăreanu, Laura Bădeanu, Amalia Negoescu, Violeta Brehui”, au precizat coordonatorii Campaniei „Dăruieşte un zâmbet!” – profesor învățământ primar Rodica Dobre și profesor Cristina Ștefănescu de la Școala Gimnazială Nr. 4 Moreni.

tuicani 2Astăzi, voluntarii de la Şcoala Gimnazială Nr. 4 Moreni s-au întâlnit cu persoanele internate la Ţuicani, cărora le-au împărţit darurile aduse cu drag. Vizita s-a încheiat în acorduri de colinde. De asemenea, nu au lipsit momentele poetice. Legătura ce s-a creat este una deosebită, astfel că, pe viitor, pacienţii transportabili vor participa la activităţile educative ce se vor organiza în cadrul şcolii Gimnaziale Nr. 4 Moreni.

Profesoarele Rodica Dobre şi Cristina Ştefănescu ne-au spus că o parte din banii strânşi în cadrul campaniei umanitare pe care au iniţiat-o va ajunge la copiii din Centrul de Îngrijire de la Valea Plopului. Totodată, s-au donat bani şi pentru tânărul din Moreni, Marian Moise, victimă a incendiului din Clubul Colectiv din Bucureşti.

„Este un început și vrem să continuăm să donăm bani în contul concetățeanului nostru, aflat acum într-o clinică din Belgia. Activitățile noastre de caritate vor continua. De fapt, este vorba de lecția de umanitate pe care este bine să le-o predăm elevilor noștri, în special, dar și comunității locale, în general”, ne-au declarat cele două profesoare de la Şcoala Gimnazială Nr. 4 Moreni.

Mădălina Zamfir

tuicani 3

Adaugă un Comentariu

*