Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, mai 31, 2020
Sunteți Aici Home » REPORTAJ » GEST: În fiecare săptămână, acest tânăr ia prânzul împreună cu o femeie fără adăpost

GEST: În fiecare săptămână, acest tânăr ia prânzul împreună cu o femeie fără adăpost 

Sursa foto: https://www.gofundme.com/amyjoefoundation

De câte ori ai trecut nepăsător pe lângă un om al străzii sau de câte ori i-ai întins un bănuţ şi ţi-ai văzut de drum fără să încerci să afli povestea acestuia? Un tânăr antrenor de fitness din Statele Unite ne provoacă, prin exemplul personal, să ne oprim. În acest fel, am putea schimba destine…

Greg Smith (26 ani), fondatorul organizaţiei pentru performanţă în fitness Hybrid Athletes din Orlando, traversează zilnic o zonă aglomerată a oraşului şi, fiind îmbrăcat elegant, este mereu acostat de oameni ai străzii care cerşesc bani sau mâncare. Într-o dimineaţă, când se îndrepta ca de obicei spre serviciu, Greg a trecut pe lângă o femeie fără adăpost, care i-a zâmbit larg şi i-a spus: „Bună dimineata, domnule. Vă doresc să aveţi o zi minunată. Doamne ajută”! Cuvintele l-au surprins atât de mult încât s-a oprit din drum să stea de vorbă, să-i afle povestea. Apoi, a invitat-o să ia împreună masa de prânz. Se întâmplă de atunci în fiecare zi de marţi a săptămânii, între cei doi legându-se o prietenie aparte.

„Sunt uluit de optimismul de care dă dovadă mereu această femeie, în ciuda situatiei sale disperate. Saptamana trecuta, Amy Joe mi-a marturisit ca nu stie sa citeasca. Nu este fumatoare sau alcoolica si niciodata n-a consumat droguri, este o persoana perfect coerenta si functionala. Pur si simplu nu a avut niciodata sansa sa invete sa citeasca. Mi s-a plans ca a intampinat mari dificultati in a gasi o slujba pentru faptul ca este analfabeta. Iar o mare parte din banii pe care ii castiga ii pune deoparte pentru a cumpara materiale ajutatoare de la librarii si biblioteci, ca sa invete sa citeasca. Aceasta marturisire m-a impresionat teribil”, a scris Greg pe pagina sa de Facebook.

Prin urmare, în timpul prânzului de marţea, Greg o învaţă pe Amy să citească. Îi aduce cărţi, îi explică, apoi femeia repetă pe cont propriu toată săptămâna, dând dovadă de o dorinţă extraordinară de a-şi depăşi situaţia. Investeşte fiecare bănuţ pe care-l primeşte să înveţe, spunându-i mereu binefăcătorului său că are timp să mănânce, după ce-şi va găsi un loc de muncă, iar pentru a se putea angaja trebuie să ştie să citească şi să scrie.

Greg a iniţiat în mediul online şi o campanie de strângere de fonduri pentru Amy, astfel că această femeie fără adăpost a petrecut, datorită donatorilor, cinci nopţi într-un hotel. De asemenea, s-au strâns bani pentru hrană, îmbrăcăminte etc. Nu doar pentru Amy, ci pentru toţi cei mai puţin norocoşi care-şi trăiesc viaţa pe stradă, în zona oraşului Orlando. A fost dorinţa femeii să-i ajute pe cei asemenea ei.

Cine e Amy Joe a ta? Aceasta este provocarea pe care ne-o lansează Greg Smith.

Adaugă un Comentariu

*