Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 3, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Argeș » GEST: Românii din Italia au adus daruri pentru copii din Argeş şi Bucureşti!

GEST: Românii din Italia au adus daruri pentru copii din Argeş şi Bucureşti! 

ajutoare Italia copii

150 de copii din comuna Stolnici, judeţul Argeş, au primit daruri (jucării şi hăinuţe) din partea membrilor Asociaţiei Românilor din Italia. De asememea, s-au bucurat de donaţiile ARI şi CCIRO Italia şi 60 de adulţi. Acţiunea umanitară a fost sprijinită de chestorul Camerei Deputaţilor, Mircea Drăghici, care a declarat că prin acest program de cooperare se urmăreşte întărirea sentimentului de solidaritate între românii plecaţi în străinătate şi cei rămaşi acasă.

„Acţiunea «SOS România» făcută de ARI şi CCIRO Italia ar trebui să fie un model de urmat pentru toate ONG-urile din diaspora şi din ţară, cum, de altfel, îmi doresc ca parteneriatul pe care l-am realizat personal cu asociaţiile şi cu CCIRO Italia să fie, la fel, un model şi pentru alţi exponenţi ai clasei politice româneşti, pe care îi îndemn să conlucreze cu diaspora, valorificând astfel potenţialul şi experienţa acumulată de românii din afara graniţelor”, a declarat deputatul Mircea Drăghici.

Acţiunea umanitară din judeţul Argeş a fost continuată a doua zi în Bucureşti, unde membrii ARI şi CCIRO Italia au distribuit ajutoare pentru 50 de copii aflaţi în dificultate, a precizat Eugen Terteleac – şeful misiunii „SOS România”, preşedinte al Asociaţiei Românilor din Italia.

Adaugă un Comentariu

*