Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, februarie 27, 2021
Sunteți Aici Home » ROMANI IN LUME » GEST: Românii din Italia, donaţii pentru sinistraţii din Amatrice

GEST: Românii din Italia, donaţii pentru sinistraţii din Amatrice 

Sursa foto: ARI

Asociaţia Românilor din Italia a organizat, în colaborare cu Asociaţia Salvamamme şi Camera de Comerţ a României în Italia, un transport de ajutoare, constând în îmbrăcăminte de iarnă, pături şi articole de igienă personală pentru sinistraţii din Amatrice, localitate grav afectată de cutremurul din 24 august, în urma căruia au murit aproape 300 de persoane, între care şi 11 români. Este nevoie în continuare de ajutoare, este nevoie de încălţăminte de iarnă, aeroterme şi reşouri, spune Eugen Terteleac – preşedintele ARI.

„Am vorbit cu responsabilii de la Crucea Roşie, Protecţia Civilă şi administraţia locală. Cu toţii au apreciat gestul nostru şi au ţinut să mulţumească «îngerilor» români care s-au implicat în primele minute după cutremur, salvând vieţi omeneşti. La fel, au fost exprimate aprecieri şi mulţumiri la adresa Guvernului României, care prin gestul premierului de a participa la funeraliile de la Amatrice au demonstrat o mare solidaritate cu victimele cutremurului şi în special faţă de românii afectaţi. Multe aprecieri au fost exprimate şi la adresa ambasadorului României în Italia, pentru reacţie şi sprijin.

Adresez mulţumiri voluntarilor care au donat bunuri şi au sprijinit această acţiune, firmei Elephant Moving şi oamenilor de afaceri din CCIRO Italia care s-au alăturat pentru a sprijini acţiunile noastre umanitare. În mod special mulţumesc Mariei Grazia Passeri de la Salvamamme, nu doar pentru implicare, ci pentru că ne-a inspirat în multe din acţiunile noastre”.

Asociaţia Românilor din Italia va organiza şi alte acţiuni umanitare în această toamnă şi sfârşit de an, atât pe teritoriul Italiei, cât şi în România. ARI are în plan cel puţin cinci acţiuni prin care să ajute concret 1.000 de persoane, în special copii.

Adaugă un Comentariu

*