Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iunie 18, 2018
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » GEST: Stropi de bucurie pentru bătrânii din Centrul de Asistenţă Ghergani

GEST: Stropi de bucurie pentru bătrânii din Centrul de Asistenţă Ghergani 

caraveteanu centru de batrani 2

Momente pline de emoție la Căminul de bătrâni din Ghergani. Locul ce pentru multi dintre cei aflați aici reprezintă „acasa”. Şi, ca orice om, în preajma sărbătorilor, așteaptă un semn, un gest cât de mic pentru a simți că o mare sărbătoare este aproape. Așa cum i-a obișnuit, domnul primar Marius Caraveteanu știe cât de important este ca acești bătrâni să simtă că nu sunt uitați, că cineva se gândește şi la ei cu dragoste şi respect.

Astfel, ieri, cu glasul plin de emoție câteva eleve de la liceul din Răcari, alături de d-na profesor Matei Georgeta, au exprimat prin muzică sensul acestei mari sărbători ce se apropie, jertfa Mântuitorului pentru păcatele omului.

caraveteanu centru de batrani 3

În ochii bătrânilor puteam vedea lacrimile provocate de fericirea că nu sunt uitați, că această sărbătoare poate fi la fel ca atunci când nu se aflau aici, că, deși poate familia lor nu mai există, au căpătat una mai mare în care fiecare se simte „acasă”. Pentru acest lucru nu au uitat să-i mulțumească domnului primar şi să-i dorească să rămână mereu primar. A spus-o o bătrânică împovărată de ani şi de griji, a cărei viață nu a fost deloc ușoară dacă luăm în calcul faptul că a rămas văduvă de foarte tânără, soțul murind pe front.

Încă mai avem urmași ai celor care şi-au sacrificat viața pentru ca noi să trăim astăzi liberi si, pentru aceasta, nu trebuie să uităm că mai avem încă trecut. Cu dragoste şi respect trebuie să ne plecăm în faţa acestor bătrâni cărora le datorăm faptul că existăm, că noi, la rândul nostru, suntem prezentul cuiva, înainte de a deveni şi noi trecut..

A consemnat,
prof. Aurica Alionte

Adaugă un Comentariu

*