Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, martie 5, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » GEST: Tinerii voluntari din Titu au strâns rechizite pentru copiii săraci!

GEST: Tinerii voluntari din Titu au strâns rechizite pentru copiii săraci! 

1

Fiecare dintre noi are puterea să schimbe destine, dar câţi ne implicăm? Nu cumva trecem prea des nepăsători pe lângă problemele semenilor? Nu cumva ne-am obişnuit să ne văităm că o ducem greu şi nu avem cum să-i ajutăm şi pe alţii, fără măcar să ne aplecăm privirea spre sufletele ce se pierd lângă noi şi pe care am reuşi să le salvăm cu un gest simplu? Da! Cu o floare nu se face primăvară, însă o floare, una singură, poate constitui imboldul care să te ajute să mergi mai departe atunci când simţi că totul se prăbuşeşte în jurul tău!

3

Cu nespusă bucurie, am constatat că în oraşul Titu, din judeţul Dâmboviţa, s-a format un nucleu de tineri care reuşesc să fie un exemplu că în România se poate şi altfel. Prima dată, s-au înarmat cu lopeţi şi diferite alte unelte şi au mers în comunitate, să deszăpezească curţile vârstnicilor neputincioşi. Gestul lor a salvat de la moarte un bărbat care încerca să supravieţuiască la multe grade sub minus fără căldură, fără curent electric şi fără utilităţi. Cu o iarnă în urmă, bietul om îşi pierduse degetele de la picioare din cauza gerului…

A urmat acţiunea de confecţionat mărţişoare, pe care le-au oferit cu drag tuturor celor care au vizitat, în prima zi de martie, standul expoziţional pe care l-au organizat pe platoul Pieţei Complex Modern.

2
Acum, la început de septembrie, tinerii voluntari din Titu au iniţiat campania „Un creion pentru un zâmbet, un creion pentru educaţie!” şi au făcut fericiţi 65 de copii din oraş, care nu aveau cele necesare începerii noului an şcolar. Timp de trei zile, locuitorii din Titu, fiecare după posibilităţi, au putut dona rechizite pentru ca şi elevii săraci să poată primi ghiozdane complet echipate.

„Am fost emoţionaţi să vedem chiar copiii oraşului nostru că vin să doneze caiete, pixuri, ghiozdane şi alte rechizite atţt de necesare altor copii mai puţin norocoşi. Am demonstrat, încă o dată, că împreună putem aduce un zâmbet pe chipul semenilor noştri! Vă iubim pe toţi cei care sunteţi alături de noi şi ne bucurăm că ni se alătură din ce în ce mai mulţi voluntari sau oameni cu inimă mare, care vor să ajute”, este mesajul pe care l-au postat tinerii voluntari din Titu pe pagina lor de Facebook.

Adaugă un Comentariu

*