Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, noiembrie 25, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » GEST: Voluntari în sprijinul bătrânilor nevoiaşi de pe Valea Dâmboviţei!

GEST: Voluntari în sprijinul bătrânilor nevoiaşi de pe Valea Dâmboviţei! 

voluntari voinesti 1

14 profesori şi 120 de elevi din cadrul Liceului Tehnologic Voineşti şi şcolile arondate, coordonaţi de profesoara Mioara Marin, s-au reunit într-o echipă de voluntari în sprijinul persoanelor nevoiaşe din comunele Voineşti, Cândeşti şi Măneşti. Iniţiativa acestora s-a concretizat deja într-o primă activitate.

Voluntarii au colectat, în săptămâna 16 – 20 noiembrie 2015, 270 de kilograme de fructe şi legume (cartofi, ceapă, mere, pere, gutui etc), dar şi alimente de bază (ulei, zahăr, făină, mălai etc), produse pe care le-au dus unor bătrâni din satele Dragodăneşti, Capul Coastei şi din comuna Voineşti. Este vorba despre 14 persoane cu vârsta peste 65 de ani, bolnavi, fără sprijin familial şi cu grad de invaliditate. Beneficiarii au fost identificaţi cu ajutorul primăriilor din cele trei localităţi.

„Vom continua cu astfel de activități și în lunile următoare, mai ales că se apropie sărbătorile de iarnă, iar elevii voluntari și profesorii vor merge să dea o mână de ajutor persoanelor care au nevoie.

Voluntariatul se naște în inimă și se dezvoltă acolo, făcând minuni. Învățăm împreună ce înseamnă prietenia, spiritul de echipă, responsabilitatea, ce înseamnă să îți ajuți aproapele, să te bucuri de viață, să plângi, să râzi, să simți o mână caldă care te prinde înainte să cazi…”, spune profesoara Mioara Marin.

voluntari voinesti 2

 

 

Adaugă un Comentariu

*