Știri, Muntenia-Sud, România|marți, martie 9, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Giurgiu » GIURGIU: Viaţă pe împrumut! Familia Dascălu din Bolintin Vale are nevoie de ajutor

GIURGIU: Viaţă pe împrumut! Familia Dascălu din Bolintin Vale are nevoie de ajutor 

florin dascalu

Să continui să lupți în ciuda obstacolelor, să speri când totul pare zadarnic, să crezi că mâine va fi mai bine chiar dacă astăzi vezi totul în negru… Toate acestea sunt posibile doar dacă ai o credință puternică. Florin Dascălu din Bolintin Vale a dovedit că, în ciuda lipsurilor, a întorsăturilor neașteptate și a tragediilor ce pot apărea oricând, viața poate fi trăită cu mulțumire. Tânărul de 26 de ani nu s-a lăsat doborât de greutățile din ce în ce mai mari, ci a ales să meargă înainte cu încredere.

Ascultă un reportaj realizat de Gabriel Tudor

Viața lui Florin Dascălu a fost marcată de numeroase probleme. La scurt timp după nașterea lui, părinții nu s-au mai înțeles, iar familia a început să se destrame.

Tatălui, din păcate, îi plăcea cam mult băutura și nu se înțelegea cu mama, o certa, o bătea, iar eu stăteam din când în când pe la uși, mă dădeau afară și în momentul în care se săturau ei de ceartă mă băgau în casă. La un moment dat, a venit bunica mea acolo, a văzut că sunt afară la ușă și a hotărât să mă ia de la ei și să mă aducă aici.

Nu avea doi ani împliniți când bunica l-a luat în grijă, dar nici de atunci înainte lucrurile nu au mers mai bine. Tatăl l-a părăsit, mama a încercat să-și refacă viața fără el, iar, la un moment dat, a fost la un pas de a ajunge într-un orfelinat.

Direcția pentru Protecția Copilului s-a sesizat și au deschis proces pentru a mă duce pe mine la o casă de copii. Până la urmă, mătușa și cu unchiul meu și-au luat responsabilitatea că se vor ocupa de mine și lucrurile și-au revenit până în momentul în care am împlinit 18 ani.

În acel moment, a pierdut singurul sprijin pe care îl mai avea după ce a făcut față altor tragedii desprinse parcă dintr-un film de groază.

Am rămas și fără bunica, singur cu teama că nu știu ce se va întâmpla mâine, eu fiind încă în liceu, străduindu-mă să-mi termin studiile. Din momentul ăla a început să fie din ce în ce mai greu, ținând cont și de trecutul familiei mele. Bunicul meu a fost găsit omorât la Cernavodă într-un puț al centralei de acolo. După aceea, la șapte ani, fratele mamei mele a fost decapitat și aruncat pe Argeș. La șapte ani după toate aceste tragedii, mama s-a sinucis, probabil datorită discuției aprinse dintre bunica și ea în legătură cu mine.

De când a rămas singur în casa bunicii, în sufletul lui Florin s-a dat o luptă între viață și moarte, între speranță și depresie.

Devenisem o persoană nesociabilă, mă izolasem, ajunsesem să stau cu geamurile acoperite să nu mă vadă nimeni, nu mai comunicam nici cu mătușa mea… M-a ținut în viață dorința de a lupta, de a merge mai departe și credința în Dumnezeu. Cred în continuare cu tărie că în momentul în care îți este greu va veni imediat binele și vei rezolva și vei trece peste problemă.

Şi binele a venit… într-o formă mică, dar foarte iubită…

Era foarte greu să trec prin toți anii ăștia și era foarte greu să-mi văd de viață singur și am decis să merg mai departe în viață. Ai nevoie doar de un om care să te asculte, căruia să îi spui ce necaz ai… Ne-am hotărât amândoi să facem un copil, chiar dacă nu ne era prea bine și ne chinuiam.

Chinul a fost cauzat de lipsa banilor. Mariana stă cu băiețelul de două luni, iar Florin este singurul care aduce bani în casă. A muncit în construcții până acum, dar în ultima vreme nu a mai găsit de lucru.

Este o perioadă nefavorabilă, oamenii nu mai angajează, nu am mai găsit nimic. Eu m-am împrumutat destul pentru a trece peste etapa asta. Pot să spun că este o perioadă a vieții pe împrumut. Resursele deja nu mai sunt de ceva timp, dar trebuie să ne ajute Dumnezeu să-mi găsesc un loc de muncă pentru viitorul copilului și al familiei.

Cei care vor să-l ajute pe Florin Dascălu să depășească aceste noi greutăți pot suna la numărul de telefon: 0763-122-567 sau ne pot trimite un e-mail, la adresa: stiri@trinitas.ro.

Material preluat de pe www.radiotrinitas.ro

Adaugă un Comentariu

*