Știri, Muntenia-Sud, România|marți, noiembrie 30, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Giurgiu » GIURGIU: 52 de migranţi sirieni, afgani şi irakieni, ascunşi într-un TIR încărcat cu varză

GIURGIU: 52 de migranţi sirieni, afgani şi irakieni, ascunşi într-un TIR încărcat cu varză 

Foto: Curierul Naţional

Poliţiştii de frontieră din Giurgiu au descoperit, marţi, 52 de migranţi din Irak, Afganistan şi Siria, ascunşi într-un tir care transporta legume din Bulgaria către Germania. În baza unei analize de risc, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari, a efectuat un control amănunţit asupra autocamionului.

Astfel, au fost descoperiţi 52 de migranţi ascunşi într-un loc special amenajat, printre marfa transportată. Din verificările efectuate, s-a constatat faptul că grupul era format din 52 persoane (2 femei, 11 copii şi 39 de bărbaţi), dintre care: 24 sirieni, 24 afgani şi 4 irakieni.

În cadrul primelor cercetări, persoanele în cauză au declarat că au plecat în urmă cu aproximativ o lună din ţările de origine şi au ajuns în Bulgaria de unde au fost preluaţi de şoferul TIR-ului, având ca destinaţie Germania.

Poliţiştii de frontieră au întocmit dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de migranţi şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Sursa: Prompt Media

Adaugă un Comentariu

*