Știri, Muntenia-Sud, România|joi, octombrie 1, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » GIURGIU: 64 de cadre didactice au fost trimise în judecată pentru fraudarea examenului de bacalaureat

GIURGIU: 64 de cadre didactice au fost trimise în judecată pentru fraudarea examenului de bacalaureat 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: unimedia.info)

Procurorii Parchetului de pe lângă tribunalul Giurgiu au dispus trimiterea în judecată a 64 de cadre didactice, pentru că au iniţiat, în perioada august -septembrie 2013, un sistem de fraudare a examenului de bacalaureat – sesiunea de toamnă, la nivelul mai multor centre de corectare. Între inculpaţi se regăsesc directori şi directori adjuncţi ai unor licee şi şcoli generale din judeţ, funcţionari din cadrul Inspectoratului Şcolar Giurgiu şi profesori evaluatori.

Conform procurorilor, cadrele didactice au stabilit un sistem de semne şi parole ce au fost transmise candidaţilor, pe care aceştia le-au inserat în conţinutul lucrărilor de concurs pe prima pagină, ultimul rând. În acelaşi timp, sistemul de semne şi parole a fost transmis către profesorii evaluatori care au fost recompensaţi prin intermediul şefilor de centre de corectare, în funcţie de numărul de lucrări identificate cu semne, evitându-se astfel legătura directă dintre evaluator şi candidat.

În raport de numărul de probe susţinute, părinţii candidaţilor sau interpuşii acestora au plătit sume cuprinse între 100 şi 1.000 de euro.

Adaugă un Comentariu

*