Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 6, 2020
Sunteți Aici Home » AGRICULTURĂ » GIURGIU: Anotimpuri la borcan transformă conservarea legumelor într-o afacere de familie în comuna Putineiu

GIURGIU: Anotimpuri la borcan transformă conservarea legumelor într-o afacere de familie în comuna Putineiu 

Ionela Batrinache - comuna Putineiu

Ionela Batrînache, din comuna Putineiu, a absolvit cursurile gratuite organizate de Asociaţia React în judeţul Giurgiu, iar acum pune bazele propriei afaceri, profitând de experienţa dobândită. Doamna Ionela va deschide împreună cu familia o linie de procesare a legumelor.

„Experţii care au venit să vorbească cu noi, cursantele, ne-au explicat paşii principali pe care îi presupune deschiderea unei afaceri şi mă gândesc să folosesc în acest scop suprafaţa de teren pe care o deţin. Contez pe familie şi cred că băieţii mei ar fi bucuroşi să-şi ajute mama”, povesteşte Ionela Batrînache, 40 de ani.

CITEŞTE ŞI: „Anotimpuri la borcan, un brand creat pentru femeile de la ţară!”

Sprijinul oferit nu se opreşte la terminarea cursurilor. Prin proiectul „Anotimpuri la borcan”, Asociaţia React va pune la dispoziţia absolventelor şi spaţiul necesar realizării în condiţii de siguranţă şi vânzării legale a conservelor din fructe şi legume. Vor fi înfiinţate trei centre culinare comunitare de procesare a legumelor şi fructelor, avizate igienic şi sanitar, în comunele cu cele mai multe femei interesate să devină antreprenoare.

Prin proiectul „Ocupare şi antreprenoriat rural”, finanţat din fonduri europene enrambursabile, vor fi organizate cursuri gratuite pentru un total de 560 de femei care locuiesc în mediul rural din regiunile Sud-Muntenia (Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Teleorman), Centru (Albă, Braşov, Mureş, Covasna, Harghita, Sibiu) şi Bucuresti-Ilfov.

Persoanele interesate trebuie să fii absolvit nivelul minim de şcolarizare obligatorie şi să nu fie angajate. Detalii puteţi obţine de la Viorica Toader – 0732.222.311, email viorica.toader@asociatiareact.ro sau de la Nicoleta Steriopulo – 0732.714.841. Înscrierile la cursuri continuă până la epuizarea celor 560 de locuri gratuite.

Adaugă un Comentariu

*