Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, martie 5, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Giurgiu » GIURGIU: Cetăţean turc înfăşurat cu heroină prins când încerca să intre în România

GIURGIU: Cetăţean turc înfăşurat cu heroină prins când încerca să intre în România 

Sursa foto: DIICOT

Procurorii DIICOT Giurgiu, împreună cu polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu-PTF Giurgiu, au stopat activitatea infracțională a unei persoane suspectată de implicare în traficul internațional de droguri de mare risc.

Potrivit DIICOT, la data de 10 iunie 2014, turcul Demircan Muharrem, în vârstă de 35 de ani, a fost prins în flagrant în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare, în timp ce introducea în ţară, 10 kg de heroină, conform raportului preliminar tehnico-științific efectuat în cauză. Acesta călătorea ca pasager într-un TIR care tranzita România spre Anglia, venind din Turcia, având ca marfă declarată conform documentelor diverse produse (piese auto, parbrize, textile etc).

Turcul avea înfășurate cu bandă adezivă în jurul corpului 10 pachete de formă dreptunghiulară ce conţineau o substanţă vegetală de culoare maronie, cu o greutate de aproximativ 0,5 kg fiecare. Alte 10 pachete, fiecare cu o greutate de aproximativ 0,5 kg, au fost descoperite sub patul din cabina şoferului, într-o geantă de culoare neagră.

Procurorii DIICOT au început astăzi urmărirea penală pentru introducere în țară de droguri de mare risc. Totodată, întrucât există indicii temeinice care conduc la bănuiala rezonabilă că fapta pentru care s-a început urmărirea penală a fost săvârșită de către Demircan Muharrem, acesta fiind prins în flagrant, procurorii au dispus începerea urmăririi penale față de cetățeanul turc pentru infracțiunea mai sus amintită.

Suspectul, precum și șoferul TIR-ului au fost duși la sediul DIICOT Giurgiu pentru a fi audiați în vederea dispunerii măsurilor legale.

Adaugă un Comentariu

*