Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, iulie 8, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Giurgiu » GIURGIU: Circuit de firme fantomă şi un prejudiciu uriaş cauzat statului

GIURGIU: Circuit de firme fantomă şi un prejudiciu uriaş cauzat statului 

FOTO ARHIVĂ

Poliţiştii giurgiuveni din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Giurgiu și procurorii DIICOT au efectuat opt percheziții domiciliare în municipiul Bucureşti şi în judeţele Giurgiu şi Ilfov, probarea activității infracționale a 11 persoane, bănuite că, din anul 2012, ar fi constituit un grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea de infracțiuni economice. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de 37.000.000 de lei. Şapte persoane au fost conduse pentru audieri la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Giurgiu.

În fapt, din cercetări a reieșit că, prin înființarea, cesionarea sau preluarea unor societăți comerciale tip „fantomă”, direct sau prin persoane interpuse, cei în cauză ar fi întocmit documente contabile fictive, sustrăgându-se de la plata taxelor către stat. În circuitul infracțional, gruparea infracțională ar fi atras și alte firme prin intermediul cărora efectuau achiziții intracomunitare de carne sau animale vii de la persoane fizice „la negru” pe care ulterior le sacrificau într-un abator.

Achizițiile erau mascate prin intermediul societăților menționate, care aveau un comportament de tip fantomă (nu pot fi identificate la sediul social, administratorii sunt persoane de cetățenie străină care nu au domiciliul sau reședința în România), carnea rezultată fiind comercializată pe teritoriul României.

Adaugă un Comentariu

*