Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iunie 19, 2018
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Giurgiu » GIURGIU: Deputatul Marin Anton a fost declarat incompatibil de ANI

GIURGIU: Deputatul Marin Anton a fost declarat incompatibil de ANI 

Foto: stirigiurgiu.ro

Deputatul de Giurgiu Marin Anton a fost găsit în stare de incompatibilitate întrucât a deținut simultan și calitatea de titular al Întreprinderii Individuale Anton D Marin. Potrivit legislației în vigoare, „calitatea de deputat este incompatibilă cu calitatea de comerciant persoana fizică”.

Urmare deciziei ANI, deputatul și-ar putea pierde mandatul dacă instanța de judecată va da dreptate inspectorilor ANI, iar Marin Anton va fi decăzut din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului.

Marin Anton a fost ales deputat sub sigla PNL, însă în februarie 2013 a demisionat pentru a se înscrie în PMP. Marin Anton a fost și membru al PDL.

„Sunt încrezător că, în scurt timp, Mişcarea Populară, care îşi propune un alt mod de a face politică, va reuşi să se impună în faţa partidelor tradiţionale, mai ales că acestea au adus clasa politică românească la un nivel incredibil de jos prin scandalul permanent întreţinut şi prin urmărirea intereselor proprii în detrimentul binelui comun”, declara Marin Anton la momentul aderării la Mișcarea Populară.

Deputatul a fost secretar de stat la Transporturi în perioada ianuarie 2009 – iulie 2010, apoi secretar de stat la Ministerul Mediului până în 2012. Potrivit Revistei Forbes, deputatul de Giurgiu are o avere estimată la aproape 10 milioane de euro.

Adaugă un Comentariu

*