Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iulie 11, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Giurgiu » GIURGIU: Episcopul Ambrozie a aruncat crucea în Dunăre, dar a nimerit în capul unui tânăr!

GIURGIU: Episcopul Ambrozie a aruncat crucea în Dunăre, dar a nimerit în capul unui tânăr! 

jandarm-lovit-cruce-giurgiu

În ciuda gerului cumplit, biserica şi autorităţile locale din judeţul Giurgiu nu au abandonat tradiţia aruncatului crucii în undele Dunării. Mai mulţi tineri s-au aventurat în apele reci ale canalului Cama pentru a prinde obiectul sfânt. Din nefericire, unul dintre cei care asigura, dintr-o barcă, intervenţia în caz de necesitate a fost lovit în cap de crucea aruncată de Episcopul Ambrozie. Deşi sângera, rana a fost superficială. Bărbatul a fost dus la spital, unde i s-a cusut plaga şi a fost supus unor investigaţii amănunţite.

Un incident minor s-a produs în ziua de Bobotează şi la Constanţa. Arhiepiscopul Tomisului – ÎPS Teodosie era cât pe ce să nimerească în plin o lebădă care înota cu stolul ei în apele portului Tomis. La Constanţa, Jandarmeria nu a permis tinerilor să se arunce în mare pentru recuperarea crucilor.

În Dâmboviţa, doar în comuna Conţeşti se organiza, în ziua de Bobotează, aruncatul crucii în apă pentru a fi recuperată de tinerii curajoşi care intrau în această competiţie tradiţională. Slujba religioasă şi obiceiul dătător de frisoane şi celor care asistau, se ţineau pe un mal al râului Dâmboviţa, la marginea satului Boteni. Această tradiţie a fost abandonată, autorităţile invocând motive de siguranţă şi sănătate, dar şi că nu ar fi fost chiar o tradiţie a locurilor.

VIDEO – ÎPS TEODOSIE, ARHIEPISCOPUL TOMISULUI

Adaugă un Comentariu

*