Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, februarie 27, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Giurgiu » GIURGIU: Exerciţiu de alarmare publică la Barajul Mihăileşti. Se vor simula patru situaţii tactice

GIURGIU: Exerciţiu de alarmare publică la Barajul Mihăileşti. Se vor simula patru situaţii tactice 

Foto: panoramio.com

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu organizează, marţi – 21 aprilie, începând cu ora 10:00, un exerciţiu de alarmare în zona Barajului Mihăileşti. Practic, se va simula un accident la construcţii hidrotehnice şi se va acţiona în teren cu forţe şi mijloace specifice pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă produse.

Potrivit cpt. Mădălina Boţoroagă – pourtător de cuvânt al ISU Giurgiu, în cadrul exerciţiului vor fi simulate patru situaţii tactice, printre care înştiinţarea – alarmarea şi evacuarea persoanelor, bunurilor şi animalelor, salvarea persoanelor surprinse cu bărcile pe luciul de apă al barajului, accident rutier în care sunt implicate substanţe periculoase.

La această activitate vor participa instituţiile membre CJSU care asigură funcţii de sprijin în cazul producerii situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii şi comitetele locale pentru situaţii de urgenţă Mihăileşti, Adunaţii Copăceni, Comana, Colibaşi, Vărăşti, Gostinari, Valea Dragului, Herăşti, Hotarele, Isvoarele.

Adaugă un Comentariu

*