Știri, Muntenia-Sud, România|joi, mai 13, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » GIURGIU: Firma desemnată să se ocupe de deszăpezire nu este pregătită 100% pentru venirea iernii!

GIURGIU: Firma desemnată să se ocupe de deszăpezire nu este pregătită 100% pentru venirea iernii! 

deszapezire giurgiu k

Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a solicitat astăzi, în cadrul şedinţei Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, firmei Financiar Urban, desemnată să se ocupe de lucrările de deszăpezire, să achiziţioneze un utilaj cu lamă frontală şi să asigure un stoc de clorură de sodiu, în completarea celui de 400 de tone de nisip şi sare. De asemenea, edilul a cerut să fie încheiate şi convenţii cu societăţile care deţin utilaje ce pot fi folosite în cazurile de urgenţă.

„Directorul George Rizea a venit și cu precizarea legată de sacii cu material antiderapant amplasați în intersecții, sensuri giratorii și străzi în pantă, acțiunea dovedindu-și utilitatea în anii trecuți, atunci când s-a intervenit foarte rapid în împrăștierea acestuia și a specificat că ANM îi informează la timp cu privire la starea vremii, pentru a acționa în consecință”, se arată într-un comunicat al Primăriei Giurgiu.

Pentru ca lucrările de deszăpezire să se desfăşoare în condiţii cât mai bune, Poliţia Locală Giurgiu va coordona şi în această iarnă traficul în momentele în care se acţionează pentru degajarea carosabilului. De asemenea, oamenii legii vor întocmi o bază de date cu proprietarii de maşini din perimetrul străzilor de urgenţa I, acolo unde, din cauza parcărilor neregulamentare, anii trecuţi nu s-a putut interveni la timp şi corespunzător. Totodată, Poliţia Locală va transmite informări către societăţile comerciale, şcolile şi instituţiile publice din municipiu, cu privire la obligaţiile pe care le au pe perioada sezonului rece.

„SC Giurgiu Servicii Locale şi SC Administraţia Domeniului Public şi Privat vor avea atribuții la deszăpezire, degajarea carosabilului, a trotuarelor, intervenții de urgență, cu toate utilajele și oamenii de care dispun, ADPP urmând să se ocupe în continuare de Piața centrală, Piața de la Policlinică și Piața volantă din Tineretului, iar GSL ia în calcul achiziționarea unei alte motofreze, aceste utilaje dovedindu-și eficiența în anii trecuți”, precizează aceeaşi sursă.

Cetățenii municipiului Giurgiu au la dispoziție două numere de telefon, unde pot face sesizări și pot informa autoritățile cu privire la o situație de urgență, respectiv:

  • Telefonul cetățeanului – Poliția Locală – 0246/ 274 668
  • Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență – 0246/ 219 409

Adaugă un Comentariu

*