Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, decembrie 4, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Giurgiu » GIURGIU: Jandarmii au donat sânge pentru răniţii din „Clubul Morţii”

GIURGIU: Jandarmii au donat sânge pentru răniţii din „Clubul Morţii” 

donare sange jandarmi giurgiu

În semn de solidaritate faţă de victimele incendiului care s-a petrecut vineri-seară în clubul Colectiv din Bucureşti, jandarmii giurgiuveni au donat astăzi sânge. Gestul umanitar al militarilor, ca şi al miilor de români care au mers în ultimele zile la Centrele de Transfuzie din ţară, a apărut din dorinţa de a-i ajuta pe tinerii care se luptă pentru viaţă în spitalele din Capitală.

Din păcate, au apărut şi incidente. La Iaşi, spre exemplu, poliţiştii locali au dat dovadă de exces de zel şi au blocat roţile autoturismelor donatorilor, care au ales să-şi lase maşinile la întâmplare din cauza aglomeraţiei din jurul unităţilor medicale. Oamenii legii nu au putut să individualizeze speţele şi i-au tratat ca pe nişte şoferi iresponsabili. În alte ţări, cu siguranţă, gestul lor ar fi fost privit cu toleranţă. La noi însă, o amendă a fost mai potrivită.

Bilanţul victimelor din Colectiv a urcat astăzi la 32 de morţi. De asemenea, sunt zeci de persoane în stare foarte gravă internate în spitalele din Bucureşti. În această seară, peste 15.000 de persoane protestează în Piaţa Universităţii faţă de sistemul corupt care s-a instaurat în România şi care, iată, a dus la această tragedie.

Guvernul a decis astăzi să acorde ajutoare de urgenţă în sumă de 5.000 de lei pentru familiile persoanelor care şi-au perdut viaţa în incendiul de vineri-seară. De asemenea, în scopul creșterii nivelului de securitate la incendiu, Guvernul a stabilit o serie de criterii cumulative pe baza cărora se poate dispune oprirea funcționării ori utilizării clădirilor și spațiilor amenajate în clădiri, cu aria de desfășurare mai mare de 200 mp, având destinația de comerț, cultură și turism.

Adaugă un Comentariu

*