Știri, Muntenia-Sud, România|luni, aprilie 12, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Giurgiu » GIURGIU: Patrule pentru sancţionarea celor care provoacă incendii în câmp

GIURGIU: Patrule pentru sancţionarea celor care provoacă incendii în câmp 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: erwinalbu.blogspot.ro)

Judeţul Giurgiu arde la propriu! În acest week-end, pompierii militari au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea a 38 de incendii de vegetaţie uscată şi mirişti. Situaţia este cu atât mai alarmantă cu cât, în fiecare zi, echipajele ISU desfăşoară numeroase altfel de misiuni, cauzate de neglijenţa oamenilor.

„Având în vedere emiterea atenționării COD PORTOCALIU de caniculă, în această perioadă, echipe mixte formate din reprezentanți ai ISU Giurgiu și APIA vor patrula în județ, în vederea identificării și sancționării persoanelor care incendiază în mod intenționat vegetația uscată şi miriștile”, ne informează cpt. Cristian Virag – purtător de cuvânt ISU Giurgiu.

De asemenea, vineri – 29 iulie 2016, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu a organizat o întâlnire cu reprezentanţii Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, cu scopul identificării unei soluţii comune pentru tragerea la răspundere a celor care provoacă incendiile în câmp. Cele două in stituţii au semnat un protocol de colaborare potrivit căruia ISU va transmite către APIA coordonatele parcelelor de teren care au fost incendiate în vederea stabilirii sancțiunii în control administrativ în funcție de amploarea neconformității.

Agricultorii trebuie să ştie că arderea miriștilor, vegetației uscate și a resturilor vegetale este interzisă în perioadele de caniculă și secetă prelungită. De asemenea, în restul timpului, este nevoie să se obţină autorizaţie de ardere.

Adaugă un Comentariu

*