Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 7, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » GIURGIU: Primăria nu mai dă oricum bani către şcoli. Vrea performanţă!

GIURGIU: Primăria nu mai dă oricum bani către şcoli. Vrea performanţă! 

Foto: giurgiuveanul.ro

Primăria Municipiului Giurgiu a propus Inspectoratului Şcolar Judeţean comasarea a două unităţi de învăţământ din oraş – Liceul de Marină şi Şcoala de Arte şi Meserii – pentru ca procesul educativ să devină eficient, cel puţin din punct de vedere al cheltuielilor de întreţinere.

Edilii au luat în calcul faptul că numărul de elevi este mic, ceea ce ar permite funcţionarea într-un singur local, mai ales că Şcoala de Arte şi Meserii îşi desfăşoară activitatea într-un spaţiu impropriu, un fost internat căruia administraţia locală ar dori să-i redea utilitatea iniţială, la cererea părinţilor.

Din păcate, Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Giurgiu a respins propunerea municipalităţii giurgiuvene, ceea ce l-a nemulţumit profund pe primarul Nicolae Barbu.

„În aceste condiţii, vom finanţa doar strictul necesar la cele două unităţi. Vom decide câtă energie electrică, câtă energie termică etc., în funcţie de numărul de elevi, dar şi de performanţele şcolilor respective, ştiut fiind că au, an de an, rezultate dezastruoase la Bacalaureat – promovabilitate 0%! Nu ne mai putem permite să susţinem la nesfârşit un sistem falimentar, impus de alţii”, a declarat edilul de la Giugiu.

Adaugă un Comentariu

*