Știri, Muntenia-Sud, România|marți, martie 2, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Giurgiu » GIURGIU: Rachetele sol-aer HAWK au fost testate în Poligonul Mihai Bravu

GIURGIU: Rachetele sol-aer HAWK au fost testate în Poligonul Mihai Bravu 

rachete sol-aer 2

Ministerul Apărării Naţionale a organizat astăzi, în Poligonul Mihai Bravu, din judeţul Giurgiu, în prezenţa ministrului Mircea Duşa, un exerciţiu cu trupe în teren, în scopul evaluării unei baterii de rachete sol-aer HAWK din compunerea Brigăzii 1 Rachete Sol-Aer „General Nicolae Dăscălescu”. Au participat 200 de militari cu tehnica de rachete sol-aer HAWK PIP III R, dar şi aeronave de tip C-27 J Spartan, IAR-330 Puma şi MiG-21 LanceR, care au simulat atacuri asupra obiectivului apărat aerian şi atacuri asupra dispozitivului de luptă.

Obiectivul exerciţiului a vizat antrenarea echipelor de luptă în angajarea ţintelor aeriene care folosesc manevra împotriva rachetelor sol-aer şi acţionează la înălţimi mici şi medii. Potrivit MApN, centrul de greutate a fost reprezentat de verificarea, în condiţii cât mai apropiate de cele reale, a procedurilor de operare a sistemului de comandă-control pentru conducerea în luptă a rachetelor sol-aer.

Sistemele de rachete sol-aer cu bătaie medie HAWK PIP III R asigură apărarea aeriană cu baza la sol a unor obiective importante împotriva atacurilor cu avioane pilotate şi fără pilot, rachetelor de croazieră şi a altor echipamente de zbor ce evoluează la înălţimi mici şi medii.

rachete sol-aer 1

Adaugă un Comentariu

*