Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 22, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » GIURGIU: Sport, artă şi distracţie maximă de Ziua Internaţională a Dunării

GIURGIU: Sport, artă şi distracţie maximă de Ziua Internaţională a Dunării 

Foto: Primăria Giurgiu

Vineri, 27 iunie, debutează la Giurgiu, cu organizarea unui concurs de înot, de la ora 10:00, la bazinul de înot al Şcolii Gimnaziale „Acad. Marin Voiculescu”, manifestările dedicate sărbătoririi Zilei Internaţionale a Dunării, celebrată la nivel internaţional pe 29 iunie.  Competiţia este susţinută de echipa „Let’s do it, Danube!”, care a încheiat un parteneriat cu Primăria Giurgiu. Urmare acestui acord, duminică, începând cu ora 08:30, se va desfăşura şi o acţiune de ecologizare pe malurile Dunării şi ale canalului. La final, copiii şi voluntarii vor fi premiaţi cu diplome, medalii şi tricouri.

Cel mai aşteptat moment este de departe evenimentul sportiv organizat împreună cu Asociaţia „Ivan Patzachin – Mila 23″, duminică, de la ora 09:00, pe Canalul Sfântul Gheorghe, în zona Podului Bizetz: “Descoperă Rowmania”/ România naturală văzută din barca Giurgiu. În program a fost inlusă şi o demonstraţie de vâslit făcută de marele Ivan Patzaichin.

Tot in cadrul manifestărilor dedicate Zilei Dunării, în locul special amenajat din zona Podului Bizetz, în organizarea Centrului Cultural Ion Vinea, va avea loc un atelier de lucru de creaţie peisagistică, sub îndrumarea prof. Petra Şerbănescu.

De asemenea, de la ora 10:00, în Parcul Alei va fi vernisată expoziţia foto iniţiată de Consiliul Local al Tinerilor Giurgiu „Pictură Contemporană şi Artă Fotografică de Ziua Internaţională a Dunării”. Nu au fost uitaţi nici seniorii, care vor avea posibilitatea să facă un salt în timp şi să se bucure de Giurgiu, oraşul port de altădată.

Toţi participanţii la Zilele Dunării se vor putea bucura şi de o serbare câmpenească, unde se va servi peşte prăjit şi, cum altfel, dacă nu tradiţionalul borş de peşte.

Cetăţenii care vor dori să participe la aceste acţiuni o vor putea face cu mijloacele de transport puse la dispoziţie de Primăria Giurgiu, din faţa Teatrului Tudor Vianu, duminică, 29 iunie, cu plecare la ora 08:00 şi 09:00.

Răspuns la GIURGIU: Sport, artă şi distracţie maximă de Ziua Internaţională a Dunării

  1. manea malina

    este foarte frumos am fost si eu dar am stat putin stiu ca concureaza penitenciaru si nu mai stiu cine la canalul giurgiu sunt forte multi oameni dar problema este ca e cald dar merita sa mergi e foarte frumos

     

Adaugă un Comentariu

*