Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, noiembrie 17, 2019
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » GIVE & HELP: Este atât de uşor să aduci bucurie… Trebuie doar să vrei, să îţi pese!

GIVE & HELP: Este atât de uşor să aduci bucurie… Trebuie doar să vrei, să îţi pese! 

give & help 9

O inimă mare stă uneori într-un om mic şi nebăgat în seamă! Acesta este crezul Nicoletei, o târgovişteancă de 40 de ani, care a ales, în vara anului trecut, să aducă bucurie în sânul familiilor nevoiaşe. Şi reuşeşte să schimbe destine, deşi nu este un om bogat, ci unul care a avut la rândul său nevoie de sprijinul semenilor.

„Am fost un om sărac, la fel ca oamenii pe care îi ajut acum. După o emisiune la Antena Stars, am primit ajutor de la foarte multă lume pentru copilul meu care a fost anul trecut olimpic la trei materii. Trăiam toţi patru, eu, soţul şi cei doi băieţi, într-o singură cameră. Nu aveam decât un pat…”, povesteşte Nicoleta Ioniţă.

O emisiune TV şi oamenii care i-au sărit în ajutor i-au schimbat Nicoletei viaţa. Dincolo de faptul că a reuşit să construiască o căsuţă decentă pentru familia ei, târgovişteanca şi-a descoperit menirea, iar acum se dedică trup şi suflet cauzelor umanitare. Îl are alături pe Marcel – soţul său. La fel de dedicat este şi Adelin – olimpicul familiei. La cei 13 ani ai săi, băiatul a învăţat din experienţa proprie cât de mult contează ca cineva să-ţi întindă o mână de ajutor. Nu stă departe nici Teodor, fratele său mai mic, elev în clasa a II-a. Amândoi se bucură nespus atunci când mami şi tati aduc fericire unor copii năpăstuiţi.

give & help 6

„Este atât de uşor să aduci bucurie… Trebuie doar să vrei, să îţi pese, să te gândeşti că oricând poţi fi tu în locul lor, oricând ceva se poate întâmpla şi, fiind în nevoie, vei cere ajutor. Împreună putem face miracole”, spune Nicoleta Ioniţă.

Târgovişteanca ne-a mărturisit că demersul său nu ar fi reuşit, dacă nu l-ar fi cunoscut pe Robert, un elveţian căsătorit cu o româncă, practic sponsorul principal al acţiunilor umanitare de până acum. La sugestia acestuia, Nicoleta a creat şi o pagină de Facebook dedicată – Give & Help, în speranţa că vor apărea oameni inimoşi, dispuşi să-i sprijine pe cei cu care soarta nu a fost foarte blândă. Ne-a mărturisit cu bucurie că românii au început, uşor-uşor, să reacţioneze pozitiv. Din păcate, târgoviştenii sunt puţini…

„Trebuie să înţelegem cu toţii că nu luăm nimic cu noi. În urma noastră rămâne ceea ce am făcut pentru alţii. Îi îndemn pe români să se implice, să-i ajute pe cei de lângă ei. Când te duci să cumperi mâncare pentru tine, poţi să cumperi şi pentru altul. Sunt mulţi care aruncă pur şi simplu hainele. De ce nu le spală, să le dea cuiva care chiar are nevoie de ele? Ceea ce pentru unii înseamnă nimic, pentru alţii înseamnă totul. Să reflectăm la asta!”.

give & help 10Nicoleta se dedică în special cazurilor disperate care implică şi copii. Mai întâi a fost Gabriela, o fetiţă de 5 ani, născută cu glaucom. Locuia cu familia în condiţii improprii, în Cartierul Romlux al Târgoviştei. Practic, stăteau într-o cameră în construcţie, fără acoperiş, fără mobilier… Cu ajutorul Nicoletei Ioniţă şi al Bisericii Ortodoxe, căsuţa a fost finalizată, astfel că patru suflete trăiesc acum o viaţă normală. De asemenea, fetiţa a fost dusă la un medic specialist în Ploieşti, iar ochelarii prescrişi i-au fost trimişi de o persoană din Suceava.

Târgovişteanca şi-a îndreptat apoi atenţia către Mirela, o elevă de 13 ani, din Priseaca. Fata a fost părăsită de mamă pe când avea doar 7 luni. Noroc cu tatăl vitreg, care nu i-a părăsit pe ea şi pe fratele ei! A răspuns apelului de ajutor lansat pe Facebook patronul unei firme de construcţii din municipiul Ploieşti, care a mobilizat la Târgovişte o echipă de muncitori, iar acum Mirela are propria cameră, dotată cu tot ceea ce-i trebuie.

A urmat Maria, o femeie din Râncaciov imobilizată de 20 de ani într-un scaun cu rotile. Tragedia a fost amplificată de soţ, care a scos-o pur şi simplu afară pe poartă… Nicoleta a ajutat-o cu alimente şi o sobă pentru baie.

În acest moment, inimoasa târgovişteancă solicită ajutor pentru a amenaja locuinţele a două familii cu câte trei copii. Una din Cartierul Sârbi al Târgoviştei, cealaltă din Valea Sasului, comuna Aninoasa. În primul caz, lucrările sunt aproape de final.

give & help 1

„Deja, am renovat şi mobilat o cameră. Urmează cea de-a doua. Aveau tavanul picat, celofan în loc de greamuri şi o sobă care scotea fum…”.

Cât priveşte familia din Valea Sasului, locuinţa trebuie construită de la zero. Prin urmare, este nevoie de mai mulţi bani, de implicarea mai multor oameni. Cum spune Nicoleta, nu trebuie să fii bogat, ca să poţi să ajuţi! Totul este să priveşti dincolo de propria persoană…

„Când i-am văzut pe oamenii aceştia, m-am văzut pe mine în urmă cu un an şi ceva. El munceşte la o fabrică de mobilă la Răzvad. Au animale – iepuri, găini, cal. Omul ăsta, când m-am dus să vorbesc cu el, mi-a spus că este mulţumit dacă îl ajut şi cu o scândură”, afirmă Nicoleta.

give & help 2Târgovişteanca a demarat procedurile legale pentru înfiinţarea Asociaţiei „Give & Help”, pentru a putea încheia contracte de sponsorizare cu agenţii economici şi, astfel, să poată sprijini mai multe familii cu probleme.

„Robert mă ajută, dar nu poate salva toată România. Pe de altă parte, mi-a spus că îi este foarte greu să ajute în România pentru că sunt foarte multe legi. Spre exemplu, a vrut să înfiinţeze în Elveţia o tabără pentru copiii din România, dar nu se poate să-i ducă acolo. E nevoie de prea multe acte…”.

give & help 4 give & help 7 give & help 8

Adaugă un Comentariu

*