Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, ianuarie 29, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » GRATUIT, strategii de dezvoltare pentru 10 comune din România, selectate prin concurs

GRATUIT, strategii de dezvoltare pentru 10 comune din România, selectate prin concurs 

Felix Daniliuc şi Mihai Marcu

Organizația care reunește cei mai importanți antreprenori și manageri de top din România lansează programul „Antreprenorești – Adoptă un sat!”, care își propune să sprijine, prin strategii de dezvoltare pentru perioada 2017 – 2020, zece comune din România.

„La Summit-ul RBL din martie am dezbătut statistici care arată că, anual, 80.000 de români părăsesc satele în care s-au născut pentru un trai mai bun în afara ţării, ceea ce înseamnă că ţara pierde 24 de comune, în fiecare an. Am creat un grup de lucru care a dezvoltat proiectul «Antreprenorești – Adoptă un sat!», prin care vrem să valorificăm satul românesc”, explică Mihai Marcu – preşedintele Consiliului Director al Romanian Business Leaders și Președinte CA MedLife.

În 2016, vor fi selectate patru comune, în urma unui concurs la care sunt invitate comunitățile din judeţele Argeș, Prahova, Buzău, Teleorman, Dâmbovița, Brăila, Ialomița, Calarași, Giurgiu, Tulcea, Olt, Gorj, Constanța, Galați, Vrancea, Vâlcea și Dolj.

Prima etapă de selecție va debuta pe 14 iunie, la Pitești, unde vor participa gospodari şi reprezentanţi din 30 de comunităţi din județele Argeș, Dâmbovița, Prahova şi Vâlcea.

Planurile vor include de la direcții de finanțare, consultanță juridică, consultanță de marketing și management, la organizarea de schimburi de experiență între sate, facilitarea de piețe de desfacere și programe de educație pentru conștientizarea și valorificarea resurselor.

„Procesul nostru are mai multe etape: preselecția, cunoașterea celor interesați, selecția preliminară, turul comunităților ajunse în această etapă și selecția finală. Criteriile care vor sta la baza selecției sunt: proximitatea față de București – ca liderii din RBL și partenerii de proiect să poată ajunge ușor, curba demografică – vom merge către acele comune în care numărul tinerilor este în media demografică a țării, potențialul economic local și nu în ultimul rând interesul liderilor locali”, a spus Felix Daniliuc – director general Raiffeisen Leasing, Membru în Consiliul Director Romanian Business Leaders și voluntar în Antreprenorești.

Celelalte șase comune vor fi selectate anul viitor.

Adaugă un Comentariu

*