Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, august 14, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » GREVĂ: Vineri, salariaţii din administraţia publică întrerup lucrul timp de 30 de minute. Urmează greva generală!

GREVĂ: Vineri, salariaţii din administraţia publică întrerup lucrul timp de 30 de minute. Urmează greva generală! 

Foto: Mediafax

Vineri – 20 februarie 2015, salariaţii din administraţia publică (primării şi consilii judeţene) vor întrerupe programul de lucru pentru 30 de minute, între 10:00 şi 10:30, ca urmare a faptului că Guvernul României nu a solicitat favorabil niciuna dintre revendicările Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), respectiv:

  • Reglementarea şi liberalizarea acordării, începând cu anul 2015, a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, în limita bugetelor aprobate prin hotărâri de consiliu local, în măsura în care aceste instituţii realizează şi sunt finanţate parţial şi din venituri proprii.
  • Creşteri salariale şi pentru salariaţii din administraţia publică locală din România sau aplicarea, începând cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

 

La această dată, salariile bugetarilor din administraţie rămân îngheţate, conform OUG nr. 83/2014, prin care s-a interzis, în mod expres, şi acordarea tichetelor de masă, cadou şi a voucherelor de vacanţă, precum şi a oricăror premii, prime sau bonificaţii. Practic, veniturile salariaţilor din administraţia publică locală au fost menţinute la nivelul lunii decembrie 2014, în condiţiile în care aproape toate categoriile de personal bugetar (sănătate, asistenţă socială, apărare, învăţământ) au beneficiat de creşteri salariale şi îmbunătăţiri ale condiţiilor de muncă.

„Salariaţii din sectorul nostru de activitate sunt şi rămân cea mai slab plătită şi discriminată categorie de bugetari. Considerăm că, după doi ani de guvernare, am fost amăgiţi cu promisiuni, aşa cum s-a întâmplat în campania electorală din 2012, când actualii guvernanţi au câştigat alegerile cu voturile noastre, promiţând că vor modifica legislaţia prin care Guvernele Boc au distrus tot ceea ce sindicatele din România au construit de la Revoluţia din 1898 încoace. Am mai fost păcăliţi şi cu ocazia alegerilor europarlamentare din 2014 de către clasa politică aflată la guvernare”, se arată într-un comunicat al FNSA.

Având în vedere toate aceste nemulţumiri, salariaţii din administraţia publică vor recurge la acţiuni extreme de protest , în prima fază greva de avertisment de vineri – 20 februarie, după care se va demara procedura pentru strângerea de semnături în vederea declanşării grevei generale.

Adaugă un Comentariu

*