Știri, Muntenia-Sud, România|joi, ianuarie 21, 2021
Sunteți Aici Home » ÎNVĂŢĂMÂNT » Grupa mare de la grădiniţă ar putea deveni obligatorie din 2015

Grupa mare de la grădiniţă ar putea deveni obligatorie din 2015 

gradinita k

Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, a declarat marți, în fața Comisiei de învățământ din Camera Deputaților, că a supus dezbaterii publice ideea ca începând cu anul 2015 grupa mare să devină obligatorie la grădiniță.

„Am supus dezbaterii publice ideea ca începând cu 2015 să avem grupa mare la grădiniță obligatorie. În momentul de față avem deja 28% dintre copii cuprinși în grupa mare de la grădiniță.

Prin urmare, introducerea acestei prevederi legislative ar obliga și 2% dintre părinți să meargă cu copiii la grădiniță, ceea ce ar însemna un succes, pentru că de multe ori copiii care nu participa la grădiniță sunt cei care nu reușesc să facă față procesului de educație chiar din ciclul primar.

Urmând ca în următorii doi, trei, patru ani, e bine să gândim de acum până în 2020 — 2025, în următorii ani, pe măsură ce consolidăm infrastructura, grădinița să devină obligatorie de la patru ani și poate la un moment dat chiar de la trei ani”, a afirmat Pricopie la dezbaterile din Comisia de învățământ asupra proiectului de lege pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 117/2013, prin care MEN a propus mai multe modificări și adăugiri la Legea Educației Naționale.

Sursa: Prompt Media

Adaugă un Comentariu

*