Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, august 14, 2022
Sunteți Aici Home » OPINII » Gustul acru al democraţiei româneşti

Gustul acru al democraţiei româneşti 

ion obagila 1Am spus-o mereu. Şi nu doar eu! Când vrei să ascunzi ceva, să îngropi adânc dovezi despre lucruri urâte, anormale, de neimaginat, înfiinţezi rapid o comisie şi totul se rezolvă. Imediat, ca la o comandă, cei care intră în alcătuirea conglomeratului democratic ca idee şi formă îşi schimbă comportamentul, conduita. Devin reticenţi în declaraţii, stau mai mult cu capul sub carapace. Fără să-şi dea seama, arată că rolul lor este acela de a vorbi mai puţin, de a nu face enunţuri, supoziţii, de a nu elimina în eter argumente, informaţie cu diferite grade de valoare.

Apropo de comisii şi arhive secrete, m-am închinat şi am zâmbit trist, când l-am auzit pe fostul ministru al Justiţiei, Robert Cazanciuc, că, pentru a schimba un corp de iluminat din încăperea unde se afla, printre alte minuni ale democraţiei noastre originare, şi arhiva SIPA, a trebuit să organizeze o… comisie.

După cum vedeţi, stimaţi români, cei care susţin sus şi tare că reprezintă statul ne vor proşti. Creduli. Să punem botul la orice inepţie, la orice gogomănie pe care ei o lansează cu valoare de adevăr şi argument.

Arhiva SIPA, spun unii cunoscători, reprezintă scânteia care a format sistemul care îi hăituieşte de ani de zile pe unii şi pe alţii. Oculta care îi scoate din joc pe cei care nu mai sunt de folos sau care s-au ambalat prea mult. Au făcut valuri. De aici a pornit spuma şantajului!

Ar fi cazul, stimaţi politicieni, să vă luaţi în serios rolul pe care vi l-a dat poporul ăsta credul şi prea uşor de dus cu preşul. Puneţi lucrurile în ordine! Desumflaţi-i şi apoi umflaţi-i pe cei care ne-au considerat marionete! Nu vrem să credem că pentru revenirea la normalitate ar fi nevoie de o altă revoluţie!

Ion Obăgilă

Adaugă un Comentariu

*