Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 3, 2020
Sunteți Aici Home » OPINII » Gustul amar al schimbării stăpânilor

Gustul amar al schimbării stăpânilor 

ion obagilaPărea, pentru unii, că Marele Congres al PSD va aduce liniştea în partid. Că liderii şi membrii de rând vor trece la cele obişnuite într-o ţară normală, adică la muncă. Nu cred că se va întâmpla aşa. Congresul a fost ca un mecanism creat pentru a produce scântei. Unii se vor frige, alţii vor fi arşi, iar destui vor fugi în cele mai întunecate cotloane ale indiferenţei, dând bice neimplicării.

Din congres, unii au ieşit întăriţi. Alţii, pregătiţi să intre într-un con de umbră. Se schimbă polii de influenţă! Dragnea are apropiaţii săi, Zgonea la fel. Cei care nu fac parte din aceste celule ale interesului vor fi înlăturaţi, ţinuţi mai la periferia jocurilor politice interne. Până şi pupăturile şi semnele de „am învins” s-au consumat între alţi protagonişti!

Am văzut la congres parlamentari fericiţi. Bucuroşi că, acum, odată cu noua conducere, rolul de paria, de copii de mingi dispare. Intră şi ei mai în faţă, au culoar pe lângă şefi, devin jucători plini. Alţi şefi PSD, care au avut curajul să înfrunte prin vot noua orânduire, au fost deja demascaţi şi se aude că îi aşteaptă zile negre. Va urma un cod roşu pentru cei care nu fac parte din noua structură, pentru cei care au crâcnit împotriva noii puteri. Vor fi ţinuţi pe la porţi, vor sprijini pereţii antecamerelor şi, în final, determinaţi să plece în bejanie.

O vreme, cei care au fost aleşi să conducă partidul, vicepreşedinţi, secretari, vor fi scumpi la vorbă, de teamă să nu scape vreun sunet ciudat, vreo metaforă care ar putea să-i supere pe Dragnea şi pe Zgonea. PSD a intrat într-o eră ciudată. Ori iese învingător, ori se prăbuşeşte!

Răspuns la Gustul amar al schimbării stăpânilor

  1. moshu49

    aştept ziua de 23 nov a.c. cînd Coana Justiţica va băga în sevraj ditamai partidul 😉

     

Adaugă un Comentariu

*