Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, aprilie 14, 2021
Sunteți Aici Home » OPINII » Habemus Dragnea!

Habemus Dragnea! 

ion obagilaUite, am ajuns să o trăim şi pe asta! Liviu Dragnea a devenit preşedinte al PSD. Interimar, ce-i drept, dar, de la toamnă, la congres, dacă îşi consolidează poziţia, şi o va face după cum îl cunoaştem, va fi lider al social-democraţilor pentru o lungă perioadă de timp. Mai rămâne de văzut cum se va soluţiona dosarul „Referendum”. Singurul element ce-i poate da planurile peste cap.

Pentru mulţi, alegerea lui Dragnea nu a fost o surpriză. Sunt cunoscute jocurile şirete ale social-democraţilor încă de pe vremea lui Iliescu, Năstase şi Geoană. Scheme pe sub masă, pixuri colorate, diversiuni interne, candidaţi fantomă, rezoluţii fulger, machiavelisme ieftine etc. Şi acum s-a întâmplat la fel. Dragnea s-a înscris în cursă fiindcă masa era făcută. S-a trecut peste principiile înscrise în Statutul PSD doar ca să se lovească în Ponta şi în Rovana Plumb. Oare?

PSD-ul a fost, tot timpul, as la scenarii şi lovituri surpriză, mai mult în propriul partid decât pe scena politică. Unora, care au votat pentru susţinerea Rovanei Plumb, le este teamă acum de represalii. Asta dacă nu au fost susţinători de complezenţă, din politeţe pentru doamnă şi democraţie. De ochii lumii.

Dragnea nu pare să fie un tip răzbunător! Mai de grabă, va încerca să-şi apropie duşmanii pentru sporirea capitalul politic şi consolidarea puterii. Omul care nu îşi mişcă mustaţa şi râde rar şi parcă fără subînţeles, rece, nesugestiv, are alături de el şefii de consilii judeţene, preşedinţii celor mai mari organizaţii din ţară. Lideri care tot timpul au avut câte ceva de reproşat lui Ponta şi care nu s-au simţit apăraţi de niciun fel în faţa furiei DNA! Acum, răsuflă uşuraţi, jubilează.

Orice mişcare proastă a lui Liviu Dragnea şi a echipei sale va fi taxată, indiferent cât de mică ar fi. Se mai întreabă diferiţi analişti dacă nu cumva, ţinând cont de scenaritele pe care sunt capabili să le creeze PSD-iştii, nu a fost o mişcare pusă la cale chiar de Ponta. Rămâne să vedem. Ca să salvezi un partid ca PSD, recurgi la orice strategie morală sau nu.

În Dâmboviţa, din nou, Adrian Ţuţuianu a apărut călare pe un cal alb. Şi-a încărcat din nou plămânii cu aer sigur, dătător de putere. Se ştie că este un apropiat al lui Liviu Dragnea. Şi, în ultimul timp, a fost reţinut cu declaraţiile cu tentă interpretativă. Cu Rovana Plumb nu a fost mai deloc pe aceeaşi undă, dar au mers pe aceeaşi potecă, deşi existau momente în care ar fi vrut să-şi facă vânt reciproc.

Alegerea ca preşedinte interimar a lui Liviu Dragnea, într-o situaţie dificilă pentru uriaşul PSD, reprezintă un joc de talie mare. Să vedem dacă le iese până la capăt!

2 Răspunsuri la Habemus Dragnea!

 1. ianus

  „Feriti-va de burghezia rosie!” a spus-o chiar Lenin, iata ca am trait s-o vedem si pe asta:
  In unul din cele mai sarace judete din tara, in Teleorman, se inalta majestuos ranchul lui Dragea pe mii de hectare- popor sarac cu conducatori bogati.
  Acesta este noul presedinte interimar al Partidului Social Democrat, adica un socialist sadea, mai capitalist decat capitalistii……

   
 2. moshu49

  eu am înţeles că numitul, condamnat cu suspendare (tare’s curios de reacţia PES!), ţinteşte să aducă acest GIO-PSD la poziţia de forţă politică şi guvernamentală din vremea lui Năstase, la sfat cu alde Iliescu, Năstase şi Athanasiu (groparul PSDR fără de care PDSR-ul lui Ilici nu intra veci în socialismul european!).
  aştept sentinţa definitivă cu executare (5 ani) a suspendatului de astăzi ca să nu riscăm revenirea la vremi ce le credeam apuse. :(

   

Adaugă un Comentariu

*